Вторник, 26 Май 2020

Събота, 09 Ноември 2019 14:34

Кирил Добрев: Не съм доволен от изборните резултати, но мисля, че БСП направи сериозен пробив

Сергей Станишев не знае какво е да полагаш усилия, за да вървиш нагоре, днес няма право да дава оценки, коментира заместник-председателят на БСП

Не съм доволен от изборните резултати, можеше и по-добре. Имайки предвид обаче средата, в която правихме изборите, смятам, че БСП направи сериозен пробив в крепости, във феодални владения, в мафиотски структури, които на пръв поглед преди един месец изглеждаше невъзможно да паднат. Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев в интервю за предаването „Седмицата“ на Дарик радио.

Обяснението му на намалелия брой избиратели на партията в сравнение с последните европейски и парламентарни избори той обясни със спецификата на местните избори.

„Трудно може да сравняваме два различни избора. Има голяма специфика между европейските, парламентарните и местните избори. Местните избори са най-фрагментиращи политическото пространство по простата причина, че там освен класическите политически субекти в България, има множество местни коалиции, има независими представители, участници в изборния процес, така че трудно можем да ги сравняваме. Безспорно емоцията, която имаше на парламентарния избори, успяхме да я запазим в много общини, в много места. Ако на националните избори представяме едно национално лице, то при местните избори няма как Корнелия Нинова или който и да е от ръководството да спечели този вот“, коментира Добрев.

По отношение критиките на председателя на ПЕС, че БСП е загубила традиционни крепости, Добрев коментира: „Не се сърдя на Сергей Станишев, защото той не знае какво е да полагаш усилия, за да вървиш нагоре. Той не знае какво е да плуваш срещу течението. Той не знае какво е да плуваш по водопада нагоре. Него го назначиха, взе го партията – откараха го в кабинета в Министерския съвет и оттам нататък той само пилееше: пилееше партиен ресурс, пилееше с безумните си кадрови и политически грешки”. Кирил Добрев добави, че Станишев няма право да дава оценка.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От думите му стана ясно, че от БСП засега обжалват изборите в три общини, но обмислят дали да не го направят и на други места. Добрев открои примера с Шумен, като посочи, че там има десетки хиляди празни протоколи. „Ти после разбираш всъщност от интернет какво са нанесли. Като има направиш проблем или скандал, изведнъж излизат други резултати. Просто по този начин не може да продължава. Обжалвам в Шумен, Дупница не просто заради малкия брой гласове, които не ни достигат, а заради корпоративния вот, натиска и фалшивите протоколи, които пристигат. 600 000 са невалидните бюлетини. Ако имаше машини, това нямаше да се случи“, посочи още Добрев.

Приличат ми на изборите в граничната зона между Сирия и Турция – Кюрдистан, имаме три палежа във Врачанско и специално в Община Бяла Слатина, три пъти сезираме вътрешния министър и аз не мога да разбера този шеф на ОДП-Враца сигурно е някакъв братовчед на Бойко Борисов, за да не го уволнят досега, там се изтрепваха по изборите, каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

Цялото интервю на Кирил Добрев вижте във видеото:

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 09 Ноември 2019 14:34
  Филип Попов: Нужна е повече грижа на държавата за изоставащите региони

  Предложението на БСП е всяка година да има специален фонд със 100 милиона лева в бюджета на държавата

 • Събота, 09 Ноември 2019 14:34
  Проф. Здравко Попов: По време на извънредното положение БСП се държа алтернативно, но и отговорно

  По време на извънредното положение БСП се опита да се държи алтернативно като това, което й приляга в дадения случай, намираща се в опозиция, но и отговорно. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ проф. Здравко Попов – философ, дипломат, експерт по европейски въпроси и преподавател в Софийския университет.

 • Събота, 09 Ноември 2019 14:34
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

Оставете коментар