Неделя, 05 Юли 2020

Понеделник, 11 Ноември 2019 17:07

Току-що ремонтираният бул. „Линкълн“ вече плаче за сериозен ремонт

СГС излезе с решение за мръсния въздух в София

Още ремонтът не е завършил, но части от бул. „Линкълн“ в столичния квартал „Овча купел“ вече се разпадат. За това сигнализира „Спаси София“, публикувайки на фейсбук страницата си и снимки, показващи дефектите.

Платформата, която беше издигнала и свой кандидат за кмет, настоява Столична община незабавно да възложи извършване на ремонти дейности по компрометираните участъци. „Наложително е и преправяне на водещите ивици за незрящи, които отново са абсурдно разположени и карат хората да заобикалят всякакви препятствия, вкл. и пътни знаци“, пишат активистите и припомнят, че ремонтът вече предизвика полемика, след като не беше осигурена велоалея, въпреки че такава е предвидена в плановете на Столичната община, а някой явно беше забравил и дърветата.

Междувременно Софийски градски съд днес постанови Столична община да мие машинно улиците два пъти месечно от май до септември, като средно трябва да се измиват не по-малко от 10 847 дка. Също така, ако времето позволява, улиците трябва да се мият веднъж месечно от октомври до април, а графикът да се публикува на сайта на общината, както и справка за извършеното всеки месец. Постановлението на СГС е по делото за мръсния въздух срещу Столична община. Освен това общината се задължава да представи по делото план за засаждане на дървета за 2020 г.

Друго задължение, постановено от СГС, е Столична община да обявява справка за броя извършени проверки за спазването на забраните за влизането на товарни автомобили и строителни машини над 4 тона в зона "Първа" и превозни средства до 3.5 тона в зона "Център", които не отговарят на европейските стандарти за изгорели газове.

Oбщината се задължава да обявява ежемесечно на сайта си и справка за броя извършени проверки, мястото, на което са извършени, констатирани нарушения и наложени наказания по прилагането на наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване чистотата на територията на София.

Свързани статии (по етикет)