Вторник, 14 Юли 2020

Вторник, 12 Ноември 2019 12:16

Йорданка Фандъкова и новият Столичен общински съвет се заклеха

Фандъкова ще управлява София на четвърти път

Избраната за четвърти мандат Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София на тържественото заседание на Столичния общински съвет. Заедно с нея се заклеха 61 общински съветници, 24 районни кметове и 31 кметове на кметства.
Тържественото заседание беше открито и ръководено от най-възрастния общински съветник - Грети Стефанова от "Демократична България".

Сред новите общински съветници са и участващите в кандидат-кметската битка лидер на "Атака" Волен Сидеров, арх. Борислав Игнатов от "Демократична България" и Борис Бонев от "Спаси София".

Фандъкова увери, че до месец ще предложи на СОС структурни промени в работата на общината.

"Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга, на която и да е партия, на която и да е персона. Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет - в историята на този град остават само решенията, останалото е суета, в която не трябва да позволим да се препъваме", коментира тя и добави, че ще предложи да има и нови ресори -  строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт, тъй като това са големите мотори на промяната за София.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Минахме през тежка кампания, в която се казаха много неща. И истини, и лъжи. Едно обещание обаче ни обединяваше – обещанието за промяна не за един или друг, а промяна за града. А промяната за София е единствено в развитието и в реалната работа, защото промяната не е лозунг, а посока и цел. За нея е нужна смелост и ясен поглед над злободневието на деня, над дребните сметки, над евтината популярност",  обърна се тя към новите общински съветници.

Столичен общински съвет бе благословен от белоградчишкия епископ Поликарп, който подари икона на столичния кмет с пожелание да работи достойно за София и за благото на столичани.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 12 Ноември 2019 12:16
  Калоян Паргов: Абдикацията на Столична община е причината за последствията от пороя

  От БСП-София настояват Фандъкова да внесе за разглеждане в СОС програма за действия на Столична община с цел преодоляване на подобни кризисни ситуации в бъдеще с конкретни срокове и отговорници

   

 • Вторник, 12 Ноември 2019 12:16
  Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

  Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

   

 • Вторник, 12 Ноември 2019 12:16
  След пороя в София: Над 700 сигнала за наводнени булеварди, подлези и квартали без ток (обзор)

  Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед.

  Над 700 са получените сигнали за наводнени булеварди, подлези, спирки на метрото, закъсали автомобили и квартали без ток - това е равносметката след снощната силна буря в София.

  Един човек е леко пострадал, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 63-та линия на градския транспорт в участъка от "Бяла чешма" към "Цар Борис Трети" е отклонена зарази завиряване.

  Няма други промени в движението на градския транспорт в София. И към момента екипи на Столичната община и на пожарната отводняват улици в кварталите "Красна поляна" и "Манастирски ливади", информира кметът Йорданка Фандъкова.

Оставете коментар