Четвъртък, 09 Юли 2020

Сряда, 13 Ноември 2019 10:15

Йорданка Фандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете

Новият стар кмет разчита на подкрепата на ВМРО и „Демократична България“ в новия СОС

"Изборите бяха много тежки. За съжаление, през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговорът за града, разговорът за идете за проектите за града с други теми, които нямаха нищо общо с изборите за кмет на София", каза в студиото на сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на софиянци, че не са допуснали градът да бъде използван за други цели, за трамплин за лични политически амбиции и да не бъде тласнат към експерименти и хаос.

По време на кампанията се чуха доста критики срещу новия-стар кмет на столицата. Опонентката й Мая Манолова поиска касиране на изборните резултати.

„Съдът ще прецени какви са аргументите и дали има основания. Особено последната седмица преди балотажа, това състезание, се превърна в една битка със съвсем други цели. Стана ясно през това време, че Мая Манолова има съвсем друга битка, съвсем различни цели.

Тя ясно заяви своята позиция, още повече непрекъснато води битки на национално ниво и в момента продължава. Това е нейна тактика и стратегия и нейна работа. За мен са важни проектите за София. Когато някой загуби избори, той оправдава своята загуба. Не за първи път се иска касиране на избора за кмет на София, със сигурност съдът е този, който ще реши този спор“, каза Фандъкова.

„Това, което се видя в тези избори е, че хората се интересуват от града, от неговото развитие, от възможността да имат добра работа. Децата им да бъдат добри детски градини и училища, да имат добър начин за придвижване", продължи Фандъкова.

"Правихме грешки и пропуски, но имаме конкретни промени. Продължаваме развитието на града. 1/3 от моя екип са нови лица", увери столичният кмет.

"Надявам се на подкрепа от ВМРО и „Демократична България“ в Столичния общински съвет. Разчитам на диалога и с Борис Бонев, но и с гражданите. За мен темата за чистия въздух не е слизала от дневен ред. Приехме програма с над 100 мерки, продължаваме изпълняването ѝ с конкретни действия", коментира Фандъкова и допълни, че е важно партиите да се отворят към граждански квоти, към гражданите и по този начин да обновяват идеите си", каза Йорданка Фандъкова.

Тя е започнала работа по промяната в структурата на управление на Столична община. Предвижда се разделяне на сектор "Транспортна инфраструктура" и "Транспорт" в два сектора. Ще бъде създаден нов сектор "Дигитализация и инвестиции".

„Разделям транспорта на сектор „Строителство“ и сектор „Транспорт“. Освен това ще създадем сектор „Дигитализация“ на процесите в града. Досегашният изпълнителен директор на общинската дирекция за инвестиции Влади Данаилов ще я управлява. Надявам се много бързо да придвижим тази реформа, която е важна за хората и за бизнеса в София", каза Йорданка Фандъкова.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тя е провела срещи с представители на всички политически сили в състава на новия общински съвет.

"Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти. Ще търсим подкрепа от партиите, с които програмите ни съвпадат. В същото време ясно заявих, че няма да допусна безпринципни договорки и постигане на лесна подкрепа за решенията. Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Няма да допусна да властват популистки идеи или някакви тесни партийни сметки и да превръщаме градът в залог", каза столичният кмет и увери, че няма да допусне нечестни договори или да ѝ извиват ръцете.

Фандъкова не скри, че при изготвянето на бюджета за догодина очаква подкрепа от партиите в дясно. Разчитам на подкрепата на Борис Бонев, заяви Фандъкова и увери, че ще бъде готова по-рано от предварително заявеното със структурната реформа в Столична община.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 13 Ноември 2019 10:15
  Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

  Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

   

 • Сряда, 13 Ноември 2019 10:15
  След пороя в София: Над 700 сигнала за наводнени булеварди, подлези и квартали без ток (обзор)

  Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед.

  Над 700 са получените сигнали за наводнени булеварди, подлези, спирки на метрото, закъсали автомобили и квартали без ток - това е равносметката след снощната силна буря в София.

  Един човек е леко пострадал, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 63-та линия на градския транспорт в участъка от "Бяла чешма" към "Цар Борис Трети" е отклонена зарази завиряване.

  Няма други промени в движението на градския транспорт в София. И към момента екипи на Столичната община и на пожарната отводняват улици в кварталите "Красна поляна" и "Манастирски ливади", информира кметът Йорданка Фандъкова.

 • Сряда, 13 Ноември 2019 10:15
  Борисов: Вече не нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, дрешници, гардероби (Видео)

  Премиерът Бойко Борисов присъства на символичната първа копка на сградата на българския суперкомпютър в "София техпарк".

Оставете коментар