Вторник, 26 Май 2020

Четвъртък, 14 Ноември 2019 09:59

Четири групи нарушения е установил щабът на Манолова по време на вота в София

14 класьора с нарушения на изборния процес са внесени в съда към жалбата за касиране на вота в столицата

Това заяви в Сутрешния блок на БНТ класираната на второ място след балотажа за кмет на София Мая Манолова. Тя поясни, че те са свързани с бюлетините, с протоколите и със самото провеждане на изборите.

"Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя за малко не беше победена. Видя се и как може да бъде победена - чрез обединение на гражданите, на леви и десни, на безпартийни, на хора, които стоят на ценностите на демокрацията. Видя се и какво може да направи властта, бранейки привилегиите си", коментира резултатите от изборите за кмет Мая Манолова.

Тя обясни, че е видяла страх и паника от това гражданите да могат да се обединят и да потърсят правата си.

Мая Манолова: Страхът е лош съветник и това, че продължават по този начин наистина говори, че шамарът, който получиха на местните избори в София още звънти.

Тя заяви, че имат много доказателства за безобразни изборни манипулации и злоупотреба с гласовете на хората. Те са класирани в четири групи. Първата група е за нарушения, свързани с избирателните списъци, втората - с протоколите в СИК, третата - с бюлетините и четвъртата - със самата организация на изборния процес.

Мая Манолова: Аз като граждански кандидат, и моят екип нямаме ресурса, който би имал съдът, да извади всички протоколи. В 60% от протоколите са правени корекции. Това е правено в нарушение на правилата.

Тя обясни, че протоколите са били представяни на представители на столична администрация са били назначени за сътрудници. По нейни данни в 900 секционни протокола има разминавания.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

7000 са недействителните бюлетини като единствените несгрешени бюлетини са тези в ромските секции, каза Манолова. В Центъра на София грешките са масови.

Мая Манолова: В случая не става въпрос за моята загуба, която се оказа и през целия ден пропагандата, която се лееше от екзит полове, медии и социологически агенции, че разликата е 12, 14, 16%, която демотивира гражданите, накрая се оказа по нашите изчисления под 3%.

Тя каза, че става въпрос за злоупотреба - при купуването на гласове,през контролирания вот, през натиска върху столичани.

Манолова разказа и за петицията, която са започнали за промяна в изборното законодателство. В нея се настоява за елктронно и машинно гласуване.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 09:59
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 09:59
  Манолова: Борисов да каже къде са 500 млн. лева за ремонт на 418 язовира, дадени от МС преди 18 месеца

  По Закона за достъп до обществена информация гражданската платформа на Мая Манолова е изискала от министъра на икономиката и от шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК) информация за начина, по който са изразходвани целевите 500 млн. лева, които с постановление и решения на Министерския съвет са дадени на ДКК преди 18 месеца.

 • Четвъртък, 14 Ноември 2019 09:59
  Мая Манолова: Над 350 000 души в страната са в условията на воден режим

  Проф. Спартак Керемидчиев: Състоянието на ВиК сектора е като запален фитил, на който са наредени бомбички, които избухват една след друга

Оставете коментар