Петък, 28 Февруари 2020

Вторник, 19 Ноември 2019 10:21

Борисов с джипа инспектира новостроящ се участък от АМ "Хемус" (видео)

"В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно - досега да е направено", заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов инспектира новостроящ се участък от АМ „Хемус”, който ще бъде продължение на отсечката, която бе открита през октомври. Работник от строителната фирма обясни, че в момента се стараят да отводнят участъка. 

"В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно - досега да е направено", заяви министър-председателят.

Борисов разпореди на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край р. Вит, за да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Те пък го увериха, че със заповед на областния управител се почиства територията около мостовите съоръжения и коритото на реката, за да не бъде компрометирана целостта на мостовите съоръжения. Ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани.

ВИДЕО

 „Всеки ден на обекта работят по 90 работници. Възползваме се максимално от хубавото време. За изготвянето на 898 греди за мостовите съоръжения на магистралата са ангажирани всички заводи в България”, обясни още ръководителят на строежа.

В момента се прави археологическо проучване за необходимост от допълнителни разкопки, което трябва да приключи в средата на декември. В участъка освен строителни работници, на терен са и археолози. Премиерът похвали работниците, че за месец са „отметнали” много работа.

По-късно Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев, инспектира строежа на обходния път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка. "Пътната връзка ще изкарва безопасно трафика извън града. Това е коридор 9, който трябва да е приоритетен", обясни Дончев.

"Това е диагоналът юг-север. Преди време този мост го гледахме само отдолу", заяви Борисов.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар