Вторник, 29 Септември 2020

Четвъртък, 21 Ноември 2019 17:24

Кметът на „Лозенец“ иска премахването на „Златен век“

Константин Павлов е внесъл в ДНСК документ, доказващ, че разрешението за строеж на “Златен век” вече е загубило правното си действие

Искането на новоизбрания районен кмет от „Демократична България“ Константин Павлов е отправено към арх. Иван Несторов, началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и е подкрепено от становище, съдържащо правните основания за подобна мярка, както и подробен хронологичен преглед на казуса.

Внесеният от Павлов документ ясно доказва, че разрешението за строеж на “Златен век” вече е загубило правното си действие. Становището му идва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса.

В отделно искане, отправено до Столичния кмет и главния архитект на СО, Павлов настоява за служебно изменение на действащия подробен устройствен план на кв. 272а, м. „Лозенец I-ва част“, така че да бъдат приведени предвижданията на подробния план с тези на Общия устройствен план в съответствие с действащите законови изисквания.

Според първото разрешение за строеж на "Златен век", издадено на 26 януари 2007 г., височината му може да е 120 м.

Резултат с изображение за златен век артекс

проектно изображение на сградата

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Ноември 2019 17:24
  Христо Иванов разбуни десните – готви се за коалиция с ГЕРБ

  Лидерът на „Да, България“ се впусна в търсене на „нормални“ симпатизанти на управляващата партия

  Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разбуни дясното вчера вечер с изявление, противоречащо на всички мотиви за протеста досега, че не е изключена коалиция с ГЕРБ в бъдеще след парламентарния вот, стига в партията на управляващите да не присъства лидерът й Бойко Борисов.

  Хипотезата, изразена от бившия правосъден министър в кабинета „Борисов-2“ докара до лудост социалните мрежи, които се нажежиха до краен предел с искане за незабавно уточнение на Ивановите думи и разграничаване от ГЕРБ не само като партия на Борисов, но и като формация в цялост.

  „Отговорът на въпроса „с кого“ ще го даваме в края на кампанията. Сега искаме мандат, за да променим политическата система, за да можем да модернизираме България навременно, за да не загубим технологичния преход, който ни предстои“, каза Иванов пред БНТ, попитан с кого може да се коалира „Демократична България“.

  „Централният модел, който си поставяме със създаването на тази коалиция, е моделът „Борисов – Пеевски“. И не можем да приемем каквото и да било оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не просто в премиерска роля, тъй като става въпрос за един човек, който е носител на много тежки зависимости и е олицетворение на този модел заедно с Пеевски, който беше наречен „съпремиер“, каза Иванов. „Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим“, заяви той пред водещия на „Панорама“, с което даде възможност за общ фронт на демократите с „нормалните“ гербери.

  От КОД на бившия здравен министър д-р Петър Москов, който също бе министър на Борисов, тутакси се разграничиха от изявлението на Иванов.

 • Четвъртък, 21 Ноември 2019 17:24
  Прокуратурата не откри документи за мащабно стрoителство в ловен парк

  Огромният строеж на територията на държавното ловно стопанство "Искър", за който сигнализира столичният общински съветник Владислав Панев, не е узаконен с документи, съобщават от пресцентъра на Върховната административна прокуратурата.

 • Четвъртък, 21 Ноември 2019 17:24
  Прокуратурата откри множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието

  На отговорните длъжностни лица е указано да предприемат съответните мерки за отстраняване на закононарушенията

Оставете коментар