Понеделник, 20 Януари 2020
Четвъртък, 28 Ноември 2019 09:51

Британска евродепутатка: Фон дер Лайен не е тази, която трябва да казва на страните какво да правят

 „Аз определям приоритетите на Европа“. Как смее? Не тя е тази, която трябва да казва на страните какво да правят. И дори да съм съгласна с част от нейните приоритети, това не отнема антидемократичната им същност.“

Британският евродепутат Клеър Фокс, която е от необвързаните и представител на партията „Брекзит“, определи комисията на фон дер Лайен като „плод на задкулисни договорки“.

Пред "Хоризонт" на БНР Фокс изрази възмущение от това, че, по думите ѝ, нейният председател определя приоритетите на Европа:

„Тя казва: „Аз определям приоритетите на Европа“. Как смее? Не тя е тази, която трябва да казва на страните какво да правят. И дори да съм съгласна с част от нейните приоритети, това не отнема антидемократичната им същност. Защо пък аз да не определям приоритетите за Европа? Може да имам добри идеи, но демокрацията не работи по този начин, нали?“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Вярваме, че за да се определят приоритетите, ти трябва да си получил доверието на народа, а на Комисията не ѝ се налага да преминава през този труден процес, а просто трябва да се изправи пред бюрократите", добави тя.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 28 Ноември 2019 09:51
  "Зеленият пакт" на Лайен тика Европа към пропастта

  Преходът към „зелено“ селско стопанство е равнозначно на фалит или бедност за фермерите, които съвсем наскоро бяха блокирали пътищата в Германия с искания за отмяна на екологичните ограничения, които им бяха наложени и които правят продукцията им нерентабилна. Логичен е изводът, че в условията на още по-големи ограничения и данъци, плюс високи цени на горивата и електроенергията, което и да било производство, започвайки от стоманата и завършвайки с масовите стоки и брашното, ще бъде абсолютно нерентабилно в Евросъюза. 

 • Четвъртък, 28 Ноември 2019 09:51
  Борисов поздрави с прегръдки новата шефка на Европейската комисия

  Премиерът е в Мадрид за световния форум по изменение на климата

 • Четвъртък, 28 Ноември 2019 09:51
  Европарламентът одобри новата Европейска комисия

  Всички български евродепутати гласуваха "за". Ресорът на Мария Габриел променя името си

Оставете коментар