Събота, 04 Април 2020

Четвъртък, 28 Ноември 2019 09:51

Британска евродепутатка: Фон дер Лайен не е тази, която трябва да казва на страните какво да правят

 „Аз определям приоритетите на Европа“. Как смее? Не тя е тази, която трябва да казва на страните какво да правят. И дори да съм съгласна с част от нейните приоритети, това не отнема антидемократичната им същност.“

Британският евродепутат Клеър Фокс, която е от необвързаните и представител на партията „Брекзит“, определи комисията на фон дер Лайен като „плод на задкулисни договорки“.

Пред "Хоризонт" на БНР Фокс изрази възмущение от това, че, по думите ѝ, нейният председател определя приоритетите на Европа:

„Тя казва: „Аз определям приоритетите на Европа“. Как смее? Не тя е тази, която трябва да казва на страните какво да правят. И дори да съм съгласна с част от нейните приоритети, това не отнема антидемократичната им същност. Защо пък аз да не определям приоритетите за Европа? Може да имам добри идеи, но демокрацията не работи по този начин, нали?“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Вярваме, че за да се определят приоритетите, ти трябва да си получил доверието на народа, а на Комисията не ѝ се налага да преминава през този труден процес, а просто трябва да се изправи пред бюрократите", добави тя.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар