Неделя, 15 Декември 2019
Понеделник, 02 Декември 2019 13:53

Дете намери игла в пържолата си

БАБХ ще направи проверка на случая

 

Медицинска игла в пържолата на дете! За опасния инцидент е съобщи в профила си във фейсбук фотографът Васил Къркеланов, който публикува и снимки от злополучната си вечеря.

„Този път не ми е никак забавно. Пържолата беше в чинията на дъщеря ми. Много искам да застрелям този, който е отговорен за това. Идея как да го открия, за да не пострада още някой невинен?“, написа фотографът в социалната мрежа.

Вратната пържола е купил от столичен квартален супермаркет в петък вечерта. Къркеланов и друг път си купувал месо от тази фирма и бил доволен.

След като я изпекох, я сервирах на дъщеря ми, тя още на втората хапка откри медицинска игла, с размери почти 4 см, разказа Къркеланов. Детето е добре, не е успяло да погълне иглата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Видно от коментарите, възникват два въпроса. Явно има някакво инжектиране. Работили в месопреработващата индустрия, споделят, че се е счупила иглата на машината, която напомпва месото със супергел. Другият въпрос е какво ще се случи, когато тази игла попадне в хранопровода, попита Къркеланов.

Друга версия е, че иглата е от инжектирани антибиотици в животните, като самото животно, чието месо е попаднало у Къркеланов, е погълнало иглата. Друго предположение е, че във врата се поставят ваксините на животните. При по-буйни било обичайно иглата да се счупи.

БАБХ се е самосезирала и ще направи проверка на случая, съобщава Къркеланов.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 13:53
  БАБХ е пропуснала 7 предупреждения за салмонела

  БАБХ е пропуснала 7 предупреждения за салмонела, заяви пред БНР д-р Сергей Иванов от Активни потребители във връзка с опасността от заразяване със салмонела, след като стана ясно, че най-малко 100 тона пилешко месо, внос от Полша и заразено с бактерията, са стигнали до българския пазар

 • Понеделник, 02 Декември 2019 13:53
  Рекордно поскъпване на месото заради африканската чума

  След унищожаването на хиляди прасета в индустриалните комплекси, достигнахме най-високите цени за последните 10 години

 • Понеделник, 02 Декември 2019 13:53
  БАБХ: От 8100 проби за африканска чума от диви прасета 44 са положителни

  Българската агенция по безопасност на храните изследва средно по 2000 проби от диви прасета за Трихинелоза и Африканска чума по свинете (АЧС) на всеки ловен излет тази година. За 1 месец, от началото на ловния сезон на 5 октомври до 3 ноември, в Модул "Лов“ са въведени данни за отстреляни 8160 диви свине. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Оставете коментар