Събота, 30 Май 2020

Понеделник, 02 Декември 2019 15:43

Двама задържани полицаи – разнасяли дрога с патрулка

По време на обиски на 18 адреса са иззети големи количества марихуана и метамфетамини, разпределени на малки дози за пласиране.

Двама полицаи са задържани при акция срещу група за разпространение на наркотици в София. Групата е действала от 2017 година на територията на столицата, град Нови Искър и в селата Мировяне, Доброславци и Требич.

В ареста са общо осем души, на един е наложена парична гаранция, а друг е обявен за издирване. Има подозрения, че и други служители на МВР са съпричастни към групата, допълни заместник-директорът на ГДБОП Любомир Янев.

Двама полицаи са арестувани в група от осем души, които са задържани за разпространение на наркотици.

 „Организираната престъпна група е действала от началото на 2017 година на територията на град София, квартал „Требич“, село Мировяне, град Нови Искър и село Доброславци. Същата е създадена с цел разпространение на наркотични вещества, основно амфетамини и марихуана. Групата е имала строго изградена пирамидална структура. На долното ниво са били уличните дилъри, които са се снабдявали от членовете на средно ниво.

Свидетелите описват групата като „Фирмата“, която е отговаряла за разпространението на наркотичните вещества в град Нови Искър, село Мировяне, квартал „Требич“ и село Доброславци“, каза говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

И двамата задържани са старши инспектори от столичното Второ РПУ. Те, освен това,  арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане.

По време на обиски на 18 адреса са иззети големи количества марихуана и метамфетамини, разпределени на малки дози за пласиране.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар