Вторник, 07 Април 2020

Петък, 06 Декември 2019 16:17

Караянчева потъпка свободата на словото, отказа достъп на АЛФА ТВ

Това на практика означава, че е спрян достъпът на телевизията на "Атака" до една от най-важните институции в България

Председателят на българския парламент Цвета Караянчева изпрати официална позиция до ръководството на АЛФА ТВ, с което отказва достъп до сградата на Народното събрание на журналиста Радослава Маринова, както и на оператора на медията Владислав Радославов.

Припомняме, че  именно Радослава Маринова беше журналистът, на когото депутатът Петър Петров от НФСБ зададе скандалния въпрос „Вие с какво бельо дойдохте днес?” Просташката „шега” на Петров дойде като отговор на въпроса на Маринова „Защо Обединените патриоти не спазиха предизборната си програма и не подкрепиха предложението за 300 лв. минимална пенсия в пленарна зала?”

Парламентарно представените партии, включително и ГЕРБ, както и министърът на културата Боил Банов заклеймиха сексуалните намеци на Петров от НФСБ, но въпреки това депутатът не беше санкциониран от Комисията по етика към парламента.

Преди няколко месеца по искане на патриотите беше отнета акредитацията и на журналиста Николай Караколев. Това на практика означава, че е спрян достъпът на АЛФА ТВ до една от най-важните институции в България.

Ето и писмото, което бе изпратено до АЛФА ТВ:

Снимка на Пресцентър АТАКА.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 06 Декември 2019 16:17
  Корнелия Нинова: Внесохме в НС алтернативни мерки за засегнатите хора. Управляващите нямат план как да работят в криза, а още по-малко как да излязат от нея

  „Не подкрепихме актуализацията на бюджета на първо четене. Тази актуализация не решава проблемите, които стоят пред обществото, а ги задълбочава. Управляващите нямат план как да работят в криза, а още по-малко как да излязат от нея. Бюджетът не помага на засегнатите от кризата хора“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

  Тя обърна внимание на мярката „60/40“и припомни, че работодателите вчера са изпратили становище и сега готвят поправка. По думите й „60/40“ не работи, а с мерките си управляващите призовават хората да теглят кредити, но тези кредити трябва да се връщат. „Управляващите нямат план, нямат цел", каза тя.

  Нинова изтъкна още, че в актуализацията на бюджета няма включено нито едно евро от одобрените от Европейския съюз помощи за България. По думите й тези средства ги няма заложени изобщо - те ще дойдат и ще бъдат някакъв излишък, който ще се харчи непрозрачно и еднолично.

 • Петък, 06 Декември 2019 16:17
  Георги Свиленски: Борисов не иска парламентът да работи. Той иска диктатура

  „Внасяли сме три пъти предложение за замразяване на заплатите на народните представители към 2016 г. – три пъти внасяно и три пъти отхвърляно от ГЕРБ с мотив, че сме популисти. Сега ги видяхме популистите“, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на БСП

 • Петък, 06 Декември 2019 16:17
  Караянчева за вдигането на заплатите на депутатите: Сгреших! Извинете!

  "В безпрецедентна ситуация сме и на моменти всяко решение изглежда предпоследно. Мисля че ще помогне, ако си казваме по-често „сгреших, извинете“,  написа на страницата си във Фейсбук председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Оставете коментар