Понеделник, 20 Януари 2020
Събота, 07 Декември 2019 13:21

Поледици в половин България, 11 области с жълт код

През деня се очакват валежи, леден дъжд, ниските температури и възможност от ново образуване на заледявания

Множество катастрофи затрудниха движението по пътищата тази сутрин. Сигнали за няколко верижни катастрофи на АМ „Тракия“ в района на Вакарел в посока София са подадени малко след 6:00 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни са се ударили няколко автомобила. Пострадали са двама, които са откарани за преглед в болнично заведение.

Резултат с изображение за Камион се обърна на магистрала "Струма"

Катастрофа имаше и на "Цариградско шосе", където малко след 09:00 часа е станал пътен инцидент. Няма пострадали, нанесените щети са само материални.

По магистрала „Струма“ също беше ограничено движението, поради катастрофа посока Кулата в района на Долна Диканя. Шофьорите изчакваха на място.

Временно беше ограничено и движението по пътя Нови Искър - Елисейна за МПС над 12 т поради обработване на пътната настилка срещу заледяване.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

От Столична община съобщиха, че се извършват обработки срещу заледяване на трасетата на градския транспорт, стръмни и опасни участъци от уличната мрежа във всички 24 райони на София. В момента 128 снегопочистващи машини на терен обработват със смеси срещу заледяване. 

поледица лед София

През деня се очакват валежи, леден дъжд, ниските температури и възможност от образуване на заледявания. Затова напомняме на шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при зимни условия.

В цяла Западна България и част от южните райони е обявен жълт код заради поледицата. Областите, за които е обявена опасността, са 11.


"Пътна полиция" апелира водачите да шофират особено внимателно и да се съобразяват с пътната обстановка.

 

снимки: БГНЕС, Нова тв

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 07 Декември 2019 13:21
  Жълт код за снеговалеж за осем области

  В областите Ловеч, Габрово и Велико Търново за днес е в сила жълт код за очакван силен снеговалеж, съобщава страницата на НИМХ.

 • Събота, 07 Декември 2019 13:21
  Жълт код за бурен вятър в 21 области в страната

  Опасно силни ветрове в страната. Сигнали за паднали дървета, прекъснат кабел на енергийния системен оператор, захранващ част от столицата, и пренасочени самолети за кацане на летище София - това е равносметката от изминалите часове в столицата, предава БНТ.

 • Събота, 07 Декември 2019 13:21
  Започва мащабна операция за безопасност на пътя в цялата страна. МВР изкарва повече полицаи на улицата заради зачестилите катастрофи

  Констатирахме усложняване на пътнотранспортната обстановка – тежки инциденти със загинали деца в столицата, възходяща тенденция на броя на убитите през последните два дни. Това ни накара да вземем допълнителни мерки, да се разпоредят съответни операции по отношение на пътнотранспортните произшествия в страната, да включим допълнителни екипи с колеги, които в момента почиват, обобщи министър Младен Маринов на брифинг в Координационния център за пътна безопасност.

  Той използва повода да запознае представителите на медиите с работата на центъра и подчерта, че идеята за създаването му е на едно място да работят институциите, които имат отговорности както към пътната инфраструктура и контрола на пътя, така и на тези които издават съответните документи и разрешителни. Идеята е да се получава бърза информация, да има координирани действия, защото след пътен инцидент една бърза реакция може да намали щетите от него. 

Оставете коментар