Сряда, 03 Юни 2020

Четвъртък, 12 Декември 2019 10:58

Мая Манолова: Предстои да се вдигне цената на водата в Перник, Шумен, София и в другите градове

Предстои да се вдигне цената на водата и в Перник, и в Шумен, и в София, и в другите градове. Така хората хем няма да имат вода, както в Перник и района, хем ще я плащат по-скъпо

Вчера в приемната ми дойдоха хора от Перник, Драгичево и Батановци и селата наоколо и питаха къде е водата и кой ще поеме отговорност.

Това каза пред България он Еър председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова, като визираше доклада на КЕВР от вчера следобед, публикуван на сайта на Комисията, според който на 17 декември трябва да се вземе решение за повишаване на цената на водата в София с близо 7 %, като цената ще стане 2,75 лв. на кубик, а в Перник – с близо 3 %, като за кубик вода перничани вече ще плащат 2,41 лв.
 
Манолова попита задочно министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и заместника й, но и предходен министър Николай Нанков, сега ли чуват за проблема с водата в Перник и защо това е допуснато.

Те били ли са на тези места и защо не са предотвратили тази криза, коментира още Манолова, като посочи, че оставките на шефа на ВиК дружеството и областния управител от ГЕРБ са прах в очите на хората и гражданите са прави да очакват още оставки.

Попитана за позицията й относно предложението на ГЕРБ да се назначи разследващ главния прокурор, Манолова припомни позицията си, че това е „маневра” и „уйдурма”, както самият премиер се изразява.

Както събра Борисов мнозинство да си вдигнат партийните субсидии с гласовете на ГЕРБ и БСП, така да събере мнозинство и да промени Конституцията, за да направи реална съдебна реформа, посочи Манолова.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тя бе категорична, че гражданската платформа „Изправи се.БГ”  няма да става партия, както и че ще открива клонове в страната.
 
Да, ние се занимаваме с политически въпроси, защото доходите, работата, правата на хората, корупцията са политически въпроси, касаещи всеки българин. Не може само партиите да имат монопол над тях, гражданите със своята енергия са незаобиколим фактор и смятам да покажа именно това, подчерта Манолова.
 
Не делим хората на леви, десни, „зелени”, центристи, а всички граждани, които искат да се борят с „Изправи се.БГ” за гражданските си права, за върховенството на закона, за медийната свобода, против монополите, за правото на достойно възнаграждение и работа за всеки, за чиста пазарна среда и справедливо разпределение на публичните ресурси, за подкрепа на малкия и семеен бизнес от произвола на администрацията, за работещи качествено институции са добре дошли.

Манолова обяви, че тръгва на приемни в страната, защото в трите й приемни досега са дошли хора от цяла България. Първото място, което ще посетим, е Видин - знаково тръгваме от  Северозапада, където ще бъдем утре, обяви още Манолова.
 
Приемната на Мая Манолова във Видин ще бъде утре, петък, от 14,00 ч., а по-късно – от 17,00 ч. тя ще се срещне с обществеността на Видин.

В петък през деня Манолова ще направи мобилна приемна във влака от Видин до София, с който тръгва с екипа си в 7,25 ч. сутринта от Централна ЖП гара в София.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар