Сряда, 05 Август 2020

Четвъртък, 19 Декември 2019 15:20

„В спиралите на времето“, или опит за разгадаване на Вселената

Дебютната книга на Златина Георгива търси отговори за законите на Вселената

На българския книжен пазар е дебютната книга на Златина Георгиева. „В спиралите на времето” е книга, която разказва чрез законите на Вселената. Интересен разказ за това как емоциите, мислите и делата от настоящето се проектират неизбежно в бъдещето ни и как това, което мислиш днес става твое утре.

Книга за изборите, които ежедневно трябва да правим и които неизбежно ни отвеждат до белия или черния вълк в нас. За миналото, което клетъчната памет помни, и за бъдещето, което тя създава.

Златина Георгиева определя търсенето си като избор между кармата и свободния избор. Според нея любовта и сянката изграждат и оцветяват живота ни и тънката граница между тях.

Акцент в творбата е Енергията – царицата на вселената, есенцията на живота, която завихря спиралите на времето, създава цялата ни вселена и изкристализира в самите нас. Това е само едно от посланията на този, несравним с никакъв жанр роман за онези далечни времена от живота на планетата ни, които предхождат всичко познато на съвременната история и наука, а някои историци биха определили просто като „правремена”.

Златина Георгиева разказва за един древен и благороден свят, спомените, за който се прокрадват само в диалозите на философи, за които съвременната наука твърди че са „ древни”, тъй като след всеки катаклизъм човечеството започва да пише историята си на нов бял лист и губи писмената си памет.

В света на авторката човекът е осъзнал силата си на Бог-творец , защото познава законите на свободната енергия – тази, която сътворява и ръководи видимото и обяснява невидимото.

Героите във „В спиралите на времето“ са свързани с минало, настояще и бъдеще, в което енергията на сътворението като фина паяжина е изтъкала причинно-следствени връзки, в края на които е тя – Любовта.

В центъра е единственият енергиен маг на континента Атлантида – Ариан Морино. Човек с хибридна генетична матрица, стъпил в два свята, за когото няма нищо невъзможно, дори с цената на крайности. Любовта му към „звездочелата”  Тамирис го изправя лице в лице с агресията и страховете на смъртен, но му дава силата на Бог-творец.  В опита си да запази своя свят и да отблъсне нежеланите нибируански „гости”, които го застрашават, верен на природата си, Ариан залага всичко, изплитайки собствена ярка и неповторима нишка в „Спиралите на времето."

Златина Георгиева определя книгата си като книга за всички ни, тъй в нея има и наука, и амбиция, и любов, и загуба, и разочарование. С две думи – само човешки неща – малки и големи, които сглобяват чудото наречено „Живот”. Ще се радвам, ако споделите това пътуване с мен и видите този свят през очите, с които го видях аз, споделя авторката на „Спиралите на времето”.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 19 Декември 2019 15:20
  Книгата на безразсъдно смелата журналистка Веселина Томова си струва не само парите, защото се отнася за неща, които нямат цена

  Прочетох книгата „Този живот е за смелите“ на Веселина Томова с голямо удоволствие и възхищение от гражданската смелост и журналистическото майсторство на авторката да излага на показ факти от задкулисието на разкапалата се наша уж държава.

 • Четвъртък, 19 Декември 2019 15:20
  Стартира фотоконкурс „Градът“, посветен на Поморие

  Освен парични награди, победителите ще бъдат включени във фотоизложба и в изданието „ГРАДЪТ – поезия и фотография“

 • Четвъртък, 19 Декември 2019 15:20
  Анна Заркова с премиера на книгата си "Българската мафия, както я видях"

  "Българската мафия, както я видях" - така е озаглавена най-новата книга на  журналистката Анна Заркова. На 23 октомври предстои премиерата, която ще се състои в клуб "Сити Стейдж" /подлеза на НДК/, от 18.30 часа, съобщава Liberta.

  Родена в София, Анна Заркова завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност Българска филология. Работи като коректор в Българската телеграфна агенция (1982–1983), журналист във в. „Ком” (1984–1986), във в. „Транспортен глас” (1987–1989) и др. От 1992 година е отговорен редактор на отдел „Криминален и съдебни новини” във в. „Труд” – изданието, с което се раздели за година, а след това се върна в него, но вече като независим наблюдател.   

  Анна Заркова е носител на званието „Журналист на годината” на в. „Труд” за 1992, 1993, 1997 г. Удостоена е с наградата за смелост „Кристален орел” на Международния съюз на журналистите със седалище Ню Йорк (1998). Носител е и на наградата „Първенец в професията” на международната асоциация на жените журналистки със седалище Вашингтон (1999). 

  Дългият и трънлив журналистическият път, в търсене на истината и разплитането на сложни криминални казуси, срещат Заркова с много от знаковите фигури на несвършващия преход – от министри и политически лица, през шефове на силови групировки, до овъртолените с тях полицейски началници, директори и обикновени ченгета в структурите на МВР.  

  Рефлексът й за истина и справедливост не остават ненаказани и през 1998 г. Анна Заркова става жертва на покушение – залята е с киселина. Престъплението остава в графа "неразкрити", макар за него да е даден на съд и оправдан синът на уличен в корупция полицай, уволнен след нейна публикация. 
  Житейският път и кариерата на уважаваната журналистка сами по себе си подсказват сюжетите, отговорите и поставените въпроси над тялото на разсъблечената българска мафия. Такава, каквато е в очите на Анна Заркова – "Българската мафия, както я видях"!

Оставете коментар