Събота, 22 Февруари 2020

Понеделник, 23 Декември 2019 14:24

Ердоган: Турция не може да приеме повече бежанци

Президентът на южната ни съседка предупреди, че се очаква нова мигрантска вълна към Европа

Турция отново предупреждава за мигрантска вълна към Европа. Този път без да заплашва, президентът Реджеп Ердоган предупреди, че страната му не може да поеме повече бежанци, съобщава Нова телевизия.

Той каза, че Русия и правителството на Башар Асад са активизирали военната кампания в Идлиб. Според турците 80 хиляди бежанци вече са тръгнали от Сирия към тяхната територия. Бомбардировките ще създадат нова криза, предупреждава Ердоган.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В страната вече има 3,7 милиона сирийци. След сделка с Европейския съюз, Турция засега не ги пуска да продължат към Европа.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 23 Декември 2019 14:24
  Тръмп и Ердоган обсъждат прекратяване на кризата с Идлиб

  "Победата на сирийския президент Башар Асад в провинция Идлиб, последен бастион на джихадистите и бунтовниците в Сирия, е неизбежна", заяви руският външен министър Сергей Лавров

 • Понеделник, 23 Декември 2019 14:24
  Откриха официално „Турски поток“

  Премиерът Бойко Борисов, президентът на Русия Владимир Путин, на Турция - Реджеп Ердоган и на Сърбия - Александър Вучич на тържествената церемония.

 • Понеделник, 23 Декември 2019 14:24
  На 8 януари премиерът Борисов приема пратеник на Тръмп и се среща с Путин и Ердоган

  Знакова за българския премиер Бойко Борисов ще бъде датата 8 януари 2020 година - сутринта той ще приеме голяма американска делегация, водена от помощник държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл, а след обяд ще лети за Истанбул, където е поканен от Путин и Ердоган на откриването на „Турски поток”.

  „Не за първи път великите сили ме изправят пред такива изпитания”, заяви Борисов пред Епицентър.бг.  

  Хейл е специален пратенк на американския президент, а в делегацията са включени специалисти по енергетика, борба с корупцията, които ще участват в първите разговори по изпълнение на подписаното от през ноември от Борисов и Тръмп стратегическо споразумение между България и САЩ.

  Сред темите ще са проектите за нови газопроводи и хъба “Балкан”, обясниха дипломатически източници, цитирани от „24 часа”.

  Разговорите с американците започват в 9.00 часа, а в 14.00 след обяд Борисов отлита за Турция, за да участва в официалната церемония по откриването на „Турски поток”.

Оставете коментар