Петък, 28 Февруари 2020

Понеделник, 13 Януари 2020 10:19

Един загинал и 7 в болница след взрив в апартамент във Варна

Мощен взрив разтърси жилищен блок във Варна и взе една жертва. На място има пожарни, линейки и полиция, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива.

Една жена е мъртва, 7 души са откарани в болница, межди които и три деца. На място има линейки и медици, които помагат на хората, които се извеждат от горящия вход. В апартамента е живеел 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, с която бил в конфликт.

"Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме - целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната", сподели един от живеещите в сградата.

"Беше около 4 часа. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам - навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас", разказа друг от обитателите на жилищния блок.

Не се знае съдбата на живущия в апартамента на четвъртия етаж мъж. Доскоро той е живял на семейни начала с жена, с която обаче са се разделили. По думите на съседите той е бил саможив и странен. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Изяснява се причината за инцидента.

„Бяхме събудени от ужасен взрив около 4.20 часа. Излязох да видя какво става. Видях огромен пожар. Набрах 112, облякох се и дойдох тук, за да видя с какво мога да помогна. И след това дойдоха пожарните. Чули са го взрива на около 3 километра. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, разказа Християн Иванов, който е свидетел на случката.

„При нас постъпи сигнал за взрив. Материалните щети са сериозни. 11 човека бяха изведени. 7 възрастни и 4 деца. Към момента лекарите казват, че една жена е с по-висока степен на обгазяване. Има една жена, за която няма яснота дали е била в сградата или не. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива”, обясни кметът на града Иван Портних.

Малко след 7 часа от петия етаж беше свалена и възрастна жена.

Според информация на полицията пожарникари и спасители са евакуирали 3 възрастни и 3 деца, живущи в съседни апартаменти. Те са настанени в болнично заведение, тъй като са вдишали дим. Изяснява се състоянието им. Изяснява се състоянието на още една жена, установена при разчистването на мястото. Към момента пожарът е потушен.

Причините за възникването му се изясняват. 

Все още се издирва жена, която е живяла в съседния апартамент на този, който бил взривен. Тя е била на около 50 години. За собственика се твърди, че не е в сградата. Съседи се съмняват, че именно той е причинил взрива с цел отмъщение. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военноморско училище с отличие.

Младият мъж направил цялостен ремонт на жилището. A след това изгонил баща си.

Съседи твърдят, че Веселин често е пребивал жената, с която от 24 години живеят на семейни начела. „Най-вероятно е запалил апартамента заради отмъщение. Казаха, че газовата бутилка, която е била вътре, е цяла и непокътната“, споделят още обитателите на злополучния блок.

Те допълниха, че жената на Веселин била извадила ограничителна заповед, заради която мъжът трябвало да напусне общото им жилище до 10 дни. 

„Не знам какво да правя. Ще се самоубия. Отгледах сина й и го изучих, а сега ме оставят“, с тези думи Веселин преди време се жалвал пред варненските медии.

Преди минути на извънреден брифинг във Варна стана ясно, че в следствие на взрива има загинала жена. Повече информация обаче не бе съобщена. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар