Събота, 25 Януари 2020
Вторник, 14 Януари 2020 10:03

Десните с оптимизъм: Оставката на Нено Димов ще консолидира правителството

Александър Владимиров от Института за дясна политика смята, че е важна политическата биография на бъдещия екоминистър

 

Силната експертиза не винаги е условие един министър да бъде успешен. Министрите са политически фигури. Това каза в интервю за БНР Александър Владимиров от Института за дясна политика.

В предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ той коментира номинацията на Емил Димитров – Ревизоро от парламентарната група на Обединени патриоти за министър на околната среда и водите на мястото на подалия оставка Нено Димов.

„Експертизата трябва да идва от средните нива на министерствата, а политическите решения се вземат от политиците. Затова е важна политическата биография на министъра“, каза Владимиров.

Той коментира, че арестът на Нено Димов няма да напълни язовир „Студена“ и че е много вероятно проблемът да се повтаря в идващите години и на други места, тъй като водният сектор като цяло не се управлява добре.

„Много е важно изборът на нов министър да е такъв, че да не предизвика големи сътресения в системата“, каза Владимиров.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според него, ако следващият министър дойде отново от ВМРО, ситуацията в правителството ще остане на практика непроменена.

„Оставката на Нено Димов ще консолидира правителството и до голяма степен обезсмисля вота на недоверие, внесен от БСП“, коментира още анализаторът.

С оставката чисто политически темата е изчерпана и въпросът е сега дали по време на вота БСП ще поиска и други оставки, каза още Александър Владимиров.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 14 Януари 2020 10:03
  Стотици перничани протестират на жълтите павета, искат оставките на Борисов и министри (видео)

  Заради водната криза стотици жители на Перник излязоха на протест пред Министерски съвет и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и на регионалния министър Петя Аврамова.

  Хората скандират: „Оставка“ и „Искаме вода” и носят български знамена.

  Протестното шествие под надслов „Сурва от Перник” тръгна от площад "Александър Първи", стигнаха до Министерския съвет, но движението по булевард "Цар Освободител" остава затворено. Недоволните обявиха готовност да останат пред сградата до 22 часа тази вечер, за да бъде изпълнено искането им.

  Недоволството на живещите в миньорския град е подкрепено от жители на столицата, Сливен и Бобов дол. Хората от Бобов дол обявиха, че протестират и с искане горенето на отпадъци в местния ТЕЦ да бъде прекратено окончателно.

  Протестът е организиран от Инициативен комитет „Спаси Перник“. Посланието е "Вода за Перник, вода за България!". 

 • Вторник, 14 Януари 2020 10:03
  Посолството на САЩ поздрави правителството за действията срещу „злонамерено руско влияние”

  България е силен съюзник в НАТО и партньор в рамките на ЕС и има неотменимо право да определя собственото си бъдеще, се казва още в изявлението на посолството на САЩ у нас

 • Вторник, 14 Януари 2020 10:03
  МОСВ отнема разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за горене на отпадъци

  Министерството на околната среда и водите отнема разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за изгаряне на отпадъци, предаде БНТ

Оставете коментар