Понеделник, 10 Август 2020

Вторник, 14 Януари 2020 10:35

Юрий Асланов: Вотът на недоверие засили политическата криза, в която правителството изпадна заради водната криза и екологичните проблеми

Ако опозиционните партии се обединят, правителството ще падне, заяви социологът

 

Вотът на недоверие засили политическата криза, в която правителството изпадна заради водната криза и екологичните проблеми. Това каза в сутрешния блок на радио „Фокус“ социологът Юрий Асланов за предстоящите консултации на БСП с парламентарните групи. Вотът на недоверие е важен инструмент в парламентаризма, който намира широк отклик, въпреки че досега никога не се е увенчавал с успех, обясни той. Ако опозиционните партии се обединят, правителството ще падне, каза още той.

„Аритметиката показва, че ако тези политическите сили, които се самоопределят като опозиционни, се обединят, правителството трябва да падне, но аз съм скептичен за това. По-скоро тези консултации няма да се увенчаят с успех. На думи може да се говори за подкрепа на вота на недоверие, но в пленарната зала това няма да се случи. Не е чак толкова важно дали вотът ще успее или не, важно е, че темата събуди много масови настроения и очевидно засили политическата криза, в която правителството изпадна заради водната криза и екологичните проблеми“, каза той.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Юрий Асланов предположи, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде преизбрана като председател на левицата. Според него вторачването в името на една личност отклонява вниманието от факта, че БСП дезертира от терена на идеите и няма нови разкази за бъдещето на народа. Кризата в БСП се задълбочава, каза още социологът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар