Събота, 25 Януари 2020
Вторник, 14 Януари 2020 10:35

Юрий Асланов: Вотът на недоверие засили политическата криза, в която правителството изпадна заради водната криза и екологичните проблеми

Ако опозиционните партии се обединят, правителството ще падне, заяви социологът

 

Вотът на недоверие засили политическата криза, в която правителството изпадна заради водната криза и екологичните проблеми. Това каза в сутрешния блок на радио „Фокус“ социологът Юрий Асланов за предстоящите консултации на БСП с парламентарните групи. Вотът на недоверие е важен инструмент в парламентаризма, който намира широк отклик, въпреки че досега никога не се е увенчавал с успех, обясни той. Ако опозиционните партии се обединят, правителството ще падне, каза още той.

„Аритметиката показва, че ако тези политическите сили, които се самоопределят като опозиционни, се обединят, правителството трябва да падне, но аз съм скептичен за това. По-скоро тези консултации няма да се увенчаят с успех. На думи може да се говори за подкрепа на вота на недоверие, но в пленарната зала това няма да се случи. Не е чак толкова важно дали вотът ще успее или не, важно е, че темата събуди много масови настроения и очевидно засили политическата криза, в която правителството изпадна заради водната криза и екологичните проблеми“, каза той.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Юрий Асланов предположи, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде преизбрана като председател на левицата. Според него вторачването в името на една личност отклонява вниманието от факта, че БСП дезертира от терена на идеите и няма нови разкази за бъдещето на народа. Кризата в БСП се задълбочава, каза още социологът.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 14 Януари 2020 10:35
  Стотици перничани протестират на жълтите павета, искат оставките на Борисов и министри (видео)

  Заради водната криза стотици жители на Перник излязоха на протест пред Министерски съвет и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и на регионалния министър Петя Аврамова.

  Хората скандират: „Оставка“ и „Искаме вода” и носят български знамена.

  Протестното шествие под надслов „Сурва от Перник” тръгна от площад "Александър Първи", стигнаха до Министерския съвет, но движението по булевард "Цар Освободител" остава затворено. Недоволните обявиха готовност да останат пред сградата до 22 часа тази вечер, за да бъде изпълнено искането им.

  Недоволството на живещите в миньорския град е подкрепено от жители на столицата, Сливен и Бобов дол. Хората от Бобов дол обявиха, че протестират и с искане горенето на отпадъци в местния ТЕЦ да бъде прекратено окончателно.

  Протестът е организиран от Инициативен комитет „Спаси Перник“. Посланието е "Вода за Перник, вода за България!". 

 • Вторник, 14 Януари 2020 10:35
  Сидеров: Защо не национализираме ток, вода и злато, а се занимаваме с лотарията?

  Валери Симеонов иска да сложи някой пореден състудент да оглави национализираната лотария, отбеляза лидерът на „Атака”

 • Вторник, 14 Януари 2020 10:35
  Посолството на САЩ поздрави правителството за действията срещу „злонамерено руско влияние”

  България е силен съюзник в НАТО и партньор в рамките на ЕС и има неотменимо право да определя собственото си бъдеще, се казва още в изявлението на посолството на САЩ у нас

Оставете коментар