Четвъртък, 27 Февруари 2020

Четвъртък, 16 Януари 2020 11:47

БСП започва консултации за вота на недоверие

БСП започва консултации за вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради политиката в сектор "Околна среда и води". Днес срещата ще бъде с Движението за права и свободи, съобщава БНР.

В първия си работен ден като екоминистър, в кулоарите на парламента, Емил Димитров заяви, че се притеснява от вота на недоверие, тъй като още от встъпването му в длъжност ще му се наложи да защитава политиката на ведомството си.

"Мен лично ме притеснява. Първи работен ден ми е, а се оказа, че аз трябва да участвам във вота на недоверие, така че сега трябва да отида и да видя какво се случва с язовирите. Вчера премиерът ми възложи задачи, изпрати хора на проверки за депата в страната, вчера се наложи от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, защото те могат да вземат пробите, защото ДАНС, МВР и прокуратурата са образували досъдебни производства и трябва да се окаже съдействие всъщност".  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Министър Димитров съобщи, че е подготвил финансова справка за справяне с водната криза в Перник, която ще предостави днес на премиера Бойко Борисов. За аварията в Шумен ще бъдат предприети всички необходими мерки, увери екоминистърът.

Според него големият проблем с водоподаването в страната се е породил от неусвоените средства от ВиК дружествата по места:

"Може ли язовир, построен 50-а година и сега да питаме защо не е нов. Тази тръба нали не е от вчера, и както знаете, като спре водата и като я пуснаха, на седем-осем места тръбите изгърмяха и започнаха да заваряват нови люкове, нови фибранти, нови кранове и там - да пуснеш на Шумен, да спреш на Търговище ли или да пуснеш на Търговище и да спреш на Шумен. Има проблеми с наредбата, а парите, които министерството, което от вчера ръководя, е осигурило за ВиК сектора, не се усвояват".   

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 11:47
  Корнелия Нинова: Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората

  Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на мотивите за изслушването на министър-председателя за тол системата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 11:47
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 11:47
  Нинова: Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората

  Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората и отпуските им. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде "Фокус".

Оставете коментар