Петък, 28 Февруари 2020

Четвъртък, 16 Януари 2020 15:56

Драгомир Стойнев: Вотът на недоверие ясно ще покаже кой стои зад правителството и кой - не

"Представихме мотивите за вота на недоверие в областта на околната среда и водите. 40 страници мотиви са крайно недостатъчни, за да се опише това, което се случва в момента и което са принудени да търпят българските граждани. Това правителство е заплаха за живота и здравето на българските граждани“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на  „БСП за България“ Драгомир Стойнев след консултация  с ПГ на ДПС. Той припомни, че медиите сигнализират активно  за криминални случаи за горене на отпадъци.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Колегите от ДПС смятат, че трябва да бъде подкрепен вота. Това е навременен вот в изключително важна област. Надявам се вотът да бъде успешен“, подчерта Стойнев. По думите му този вот на недоверие е и математика – 79 народни представители и 25 от ДПС са 104 депутати, а утре от левицата има среща с ПГ на „Воля“ и независимите народни представители. „Колегите от „Воля“ са заявили, че не подкрепят това правителство и е нормално да обсъдим и с тях мотивите на вота на недоверие. Независимите също не би трябвало да подкрепят правителството. Това прави общо 124 народни представители. Това трябва да е новото парламентарно мнозинство. И трябва да е ясно кой стои зад правителството и кой не подкрепя правителството“, категоричен бе Стойнев. Той заяви още, че България сама се е отказала от европейски средства за израждане на АМ „Струма“.

„Водата стана лукс за голяма част от българските домакинства. Няма област в страната, в която да не цъка екологична бомба“, категоричен е Стойнев.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 15:56
  Корнелия Нинова: Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората

  Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на мотивите за изслушването на министър-председателя за тол системата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 15:56
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

 • Четвъртък, 16 Януари 2020 15:56
  Нинова: Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората

  Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората и отпуските им. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде "Фокус".

Оставете коментар