Понеделник, 30 Март 2020

Петък, 17 Януари 2020 08:44

Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни

Депутати патриоти са внесли законопроект, който забранява всички частни лотарийни игри и остава само държавната парично-предметна лотария. Обяснението е, че това е от грижа за населението.

Да оставим настрана, че никъде в Европа няма подобен модел. А и същата тази наша държава отдавна изостави държавната лотария. Истината е, че законопроектът на патриотите е брутално лицемерие, предизборна лъжа. Да не говорим, че никъде в Европа този бизнес не е държавен монопол.

Страстта към залагане е дълбоко вкоренена у човека. Хората имат нужда от повишаване на адреналина и те винаги намират начин да си предизвикват такива усещания. В най-мрачните тоталитарни години беше така и хората играеха масово комар в разни подвали, а децата мятаха зарчета от втори клас. Единствената разлика бе, че онова бе напълно незаконно и абсолютно таксфри.

Всъщност достъпният легален дребен хазарт е нещо много полезно за обществото, защото удовлетворява тази човешка потребност от залагане, без да кара хората да влизат в незаконни схеми и там да рискуват много повече. Това е част от нормалността, а не лицемерие с многобройни забрани, които всъщност не решават нищо. Идеята е патриотите да се направят на много загрижени, без всъщност да ги е грижа за нищо.

Източник: 24 часа

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 17 Януари 2020 08:44
  "Еврофутбол" също е плащал хазартни такси на по-ниска тарифа

  Отчет на дружеството, в което братя Найденови са партньори с Васил Божков и Кокалис, показва едва 23 млн. лв. такса при събрани над 520 млн. лв. залози. Проблемът с тезата на братя Найденови е, че заобикаляне на закона в търсене на по-изгодно облагане е прилагал и "Еврофутбол". А това е не само дружество, в което те са съдружници с Божков, а и че Боян Найденов е управител до юли 2019 г.

 • Петък, 17 Януари 2020 08:44
  МнВР: България не е уведомявана от ОАE Васил Божков да е освобождаван от ареста

  "Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МвНР. 

 • Петък, 17 Януари 2020 08:44
  Радев подкрепи държавния монопол в лотарията

  Президентът Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за хазарта, с които се създава държавен монопол в лотарията с талончета за търкане. Указът вероятно ще бъде обнародван в следващия брой на Държавен вестник във вторник, съобщиха за „Сега” от прессекретариата на държавния глава.

  От влизането в сила на закона всички издадени лицензи извън тези на спортния тотализатор за организиране на лотарийни игри (с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности), се прекратяват. От този момент провеждането на тези лотарийни игри е в нарушение на Закона за хазарта и подлежи на санкция. Занапред лотарията ще се организира само от държавно предприятие "Български спортен тотализатор", като то има 6-месечен срок да изпълни изискванията към обектите и персонала, които ще продават билетите. 

Оставете коментар