Понеделник, 25 Май 2020

Неделя, 19 Януари 2020 17:25

"Атака" с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Във връзка с вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП, „Атака” заявява:


Принципите на ПП „Атака” от нейното създаване са били следните:

България да бъде колкото се може по-самостоятелна държава в днешния глобален свят; да следва интересите на своите граждани и да ги поставя над чуждите интереси.

Ако партия „Атака” беше избрана да управлява България, щеше да приложи точно тези принципи. По различни причини това не се е случило, но ние не можем да се сърдим на българския народ. Обаче имаме пълното право да питаме всеки, който претендира да управлява, в името на какво иска да управлява.

Тези въпроси сме ги задавали към всички управляващи партии, включително и към сегашните управляващи от ГЕРБ. Не сме получавали задоволителни отговори, но винаги сме се надявали този, който е на власт, да проявява разум. Заради липсата на задоволителни отговори днес ние не сме част от Коалиционния съвет, който управлява страната и взема решения.

В момента има претендент за властта в лицето на БСП. Те внасят вот на недоверие, с който искат падане на правителството и съставяне на ново.

По този повод „Атака” пита:

1.    Има ли БСП категоричното намерение да направи минималната пенсия 500 лв., а минималната заплата 1500 лв.?

2.    Има ли БСП категоричното намерение да прекрати незабавно концесиите за добив на злато и да е в български ръце?

3.    Има ли БСП категоричното намерение да закрие чуждите военни бази у нас?

4.    Има ли БСП категоричното намерение да свали санкциите срещу Русия?

5.    Има ли БСП категоричното намерение да признае с парламентарно решение геноцида над българския народ по време на турското робство, което „Атака” предлага от 2005 г.?

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 19 Януари 2020 17:25
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

 • Неделя, 19 Януари 2020 17:25
  Румен Овчаров: Тоталната атака срещу Нинова цели дестабилизация на партията

  Всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, са намерили своя стимул ГЕРБ да спечелят отново властта

 • Неделя, 19 Януари 2020 17:25

Оставете коментар