Четвъртък, 27 Февруари 2020

Вторник, 21 Януари 2020 10:53

И Свищов заплашен да остане без вода заради некачествено изграждане на водопровод

През последните почивни община Свищов беше изправена пред водна опасност, която съществува в града през последните няколко години. 

Това каза за радио „Фокус“ кметът на Свищов Генчо Генчев, като уточни, че проблемът идва от изграждането преди години на водопровод, който обаче не е въведен в експлоатация, защото не функционира нормално.

„Още 2016 година сме направили необходимите анализи и проверка по изпълнението, документите са предоставени на районната и окръжната прокуратура. Двете инстанции са си свършили работата, има доказана безстопанственост и, тъй като се касае за около 4 млн. лв. публични средства, преписките са предадени на специализираната прокуратура, но за съжаление към този момент още няма резултат и произнасяне по тях. Градът се водоснабдява по стария водопровод, който е силно амортизиран“, обясни градоначалникът.

Генчо Генчев каза още, че по старията водопровод, който е на повече от 60 години, има и регистрирани много малки аварии по цялото му трасе. По думите му, ако проблемът стане по-сериозен, Свищов ще остане без вода. Генчев допълни, че в нощта срещу събота е имало именно такава голяма авария, която е поставила града в сериозна опасност.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар