Четвъртък, 20 Февруари 2020

Сряда, 22 Януари 2020 10:37

ДПС: Не подписахме вота на недоверие, защото имаме други аргументи

Нигяр Джафер: В момента имаме правителство на малцинството. Мантрата "стабилност" води до разпад

„Колегите от БСП са написали 40 страници мотиви за вота на недоверие. Нашите колеги, специалисти в областта, ще изложат мотивите на ДПС в пленарната зала. Не подписахме искането за вот на недоверие. Като опозиция и политическа сила сме разписали много ясно, че екологичните проблеми и тези, свързани със средата, в която живеем, трябва да бъдат акцент. Не подписахме, защото имаме други аргументи, които ще изложим в зала. Част от тях се припокриват с тези на БСП, но други – не”. Това заяви в студиото на Нова телевизия Нигяр Джафер от ДПС по повод предстоящия вот на недоверие.

„Мантрата, че не трябва да се прави нищо, за да не се разклаща стабилността на това управление, доведе до разпад на цели сектори. Не може с аргумента, че трябва да осигурим спокойствие на кабинета, да не се извършват жизненоважни реформи. Отричането от реформи, страхът от непопулярни мерки, непредприемането на нищо, доведе до ситуацията, на която днес сме свидетели. Не само в сектор водоснабдяване, но и в екологичния сектор и управлението на отпадъците. Здравеопазването е типичен пример за това”, добави Джафер.

„ГЕРБ трябва да разбере, че всяка реформаторска стъпка ще да нанесе по-малко имиджови щети, отколкото това да живеем от криза в криза и от скандал в скандал. Поредният скандал само доказва, че страхът от това как ще се предприемат дадените реформаторки стъпки води до популизъм”, обясни депутатът от ДПС.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„В момента имаме правителство на малцинството. Откакто малкият коалиционен партньор, който освен да създава хаос в управлението, не прави нищо друго, се разпадна и „Атака” не е част от това управляващо мнозинство, нещата изглеждат драматично”, каза още Джафер.

На въпрос дали ДПС би участвало в съвместно управление с БСП Джафер обясни, че принципът на партията не е „стани, за да седна”. „Ние говорим от доста време, че бихме искали страната да се управлява с програма за догонващо развитие и да има обединение около ясни приоритети”, обясни Джафер.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар