Вторник, 26 Май 2020

Сряда, 22 Януари 2020 10:37

ДПС: Не подписахме вота на недоверие, защото имаме други аргументи

Нигяр Джафер: В момента имаме правителство на малцинството. Мантрата "стабилност" води до разпад

„Колегите от БСП са написали 40 страници мотиви за вота на недоверие. Нашите колеги, специалисти в областта, ще изложат мотивите на ДПС в пленарната зала. Не подписахме искането за вот на недоверие. Като опозиция и политическа сила сме разписали много ясно, че екологичните проблеми и тези, свързани със средата, в която живеем, трябва да бъдат акцент. Не подписахме, защото имаме други аргументи, които ще изложим в зала. Част от тях се припокриват с тези на БСП, но други – не”. Това заяви в студиото на Нова телевизия Нигяр Джафер от ДПС по повод предстоящия вот на недоверие.

„Мантрата, че не трябва да се прави нищо, за да не се разклаща стабилността на това управление, доведе до разпад на цели сектори. Не може с аргумента, че трябва да осигурим спокойствие на кабинета, да не се извършват жизненоважни реформи. Отричането от реформи, страхът от непопулярни мерки, непредприемането на нищо, доведе до ситуацията, на която днес сме свидетели. Не само в сектор водоснабдяване, но и в екологичния сектор и управлението на отпадъците. Здравеопазването е типичен пример за това”, добави Джафер.

„ГЕРБ трябва да разбере, че всяка реформаторска стъпка ще да нанесе по-малко имиджови щети, отколкото това да живеем от криза в криза и от скандал в скандал. Поредният скандал само доказва, че страхът от това как ще се предприемат дадените реформаторки стъпки води до популизъм”, обясни депутатът от ДПС.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„В момента имаме правителство на малцинството. Откакто малкият коалиционен партньор, който освен да създава хаос в управлението, не прави нищо друго, се разпадна и „Атака” не е част от това управляващо мнозинство, нещата изглеждат драматично”, каза още Джафер.

На въпрос дали ДПС би участвало в съвместно управление с БСП Джафер обясни, че принципът на партията не е „стани, за да седна”. „Ние говорим от доста време, че бихме искали страната да се управлява с програма за догонващо развитие и да има обединение около ясни приоритети”, обясни Джафер.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 22 Януари 2020 10:37
  Безпощаден Владимир Каролев за антикризисните мерки на правителството

  Току-що пусната чудесна реклама на английски от Българска Агенция за Инвестиции за България като инвестиционна дестинация: IT и аутомотив сектор, 10% корпоративен данък

 • Сряда, 22 Януари 2020 10:37
  Проф. Здравко Попов: По време на извънредното положение БСП се държа алтернативно, но и отговорно

  По време на извънредното положение БСП се опита да се държи алтернативно като това, което й приляга в дадения случай, намираща се в опозиция, но и отговорно. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ проф. Здравко Попов – философ, дипломат, експерт по европейски въпроси и преподавател в Софийския университет.

 • Сряда, 22 Януари 2020 10:37
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

Оставете коментар