Събота, 08 Август 2020

Вторник, 04 Февруари 2020 15:25

Борисов за Радев: Как ще свали доверие от нещо, което няма! Какво да направя?! Да отида да ревна отпред: моля ти се, довери ми се!

Той не ни е избирал? Как ще свали доверие от нещо, което няма! Какво да направя?! Да отида да ревна отпред: моля ти се, довери ми се! Така премиерът Бойко Борисов коментира думите на президента Румен Радев, който сне политическото си доверие от правителството.

"Все едно аз да кажа, че свалям доверието от кмета, той си е спечелил изборите", продължи Борисов, обръщайки се към кмета на Перник Станислав Владимиров. И добави: "Откъде накъде ще се коментира управлението на няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин? Всички социологически агенции: червени, пембени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила. Той не дава доверието, че да го сваля!"

"Изпуснал си е нервите", заяви многократно Борисов по адрес на Радев. И обвърза обръщението на президента с акциите на прокуратурата срещу него - питането до Конституционния съд за правомощията му и разследването на КПКОНПИ.

Борисов допълни, че "по никакви теми не сме работили заедно, че да търсим подкрепата си."

Премиерът предположи още, че изявлението на Румен Радев може да е анонс, че ще прави своя партия. "Изказването на президента Румен Радев е чисто политическо – заявка за партия и търсене на враг", бе изводът на Бойко Борисов.

„Той иска да отклони атаката към мен и правителството, защото му е по-изгодно“, допълни министър-председателят.

Запитан ще участва ли оттук-нататък в консултативните съвети при президента, Борисов каза: "Той няма да ни кани! То не може - днес сваляш доверие, а утре ни каниш да си говорим, че икономиката на страната върви добре."

И се обърна към представителите на медии, които го засипваха с въпросите си: "Хабите ми енергията, по никакъв начин не ме интересува! Вие като някакви мисирки тичате - ту-ту-ту. Какво ме гоните?!" После се извини на журналистите, че ги сравнил с мисирки.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент! Изкарвам си мандата и ще се занимавам с партията", каза още Борисов.

Бойко Борисов спря пред медиите по време на инспекция на новия водопровод край Мало Бучино, който трябва да доведе вода за Перник.

Журналистите попитаха Борисов и за мнение по отношение на думите на американския посланик Херо Мустафа. Сутринта, че заяви, че до дни ще бъде обявено името на българин, който няма да получи достъп до САЩ, заради корупция. Борисов каза, че не знае за кого става дума.

Това е пряка намеса в независимостта на властите, заяви още премиерът Борисов.

Откъде - накъде ще се коментира така правителство, спечелило доверието. Той е на настроение малко, заради проблемите, които има с прокуратурата, смята министър-председателят.

Борисов посочи, че днес сутринта е подписал писмо от президента, с което искал министър Караниколов да присъства на събитие.

Борисов припомни свои думи от декември, когато е казал, че Радев за него повече не е президент като обединител, защото разединява нацията.

Той говори това, което БСП и ДПС говорят, повтори думите си от края на м.г. той.

В края на изявлението си, Борисов се обърна към министъра на икономиката Емил Караниколов: "Оставаш тука, докато не те направят почетен гражданин и тогава те прибираме!"

Борисов и Караниколов пристигнаха заедно за инспекцията с джипа на премиера.

Източник: Гласове

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 04 Февруари 2020 15:25
  Румен Радев: Надявам се да не се превърнем в полицейска държава

  „Нaй-вaжнoтo e дa нямa пoлицeйcкo нacилиe“. Тoвa кaзa прeд БНР прeзидeнтът Румeн Рaдeв, кoйтo рaзгoвaря c грaждaни прeд cгрaдaтa нa "Дoндукoв" 2.

 • Вторник, 04 Февруари 2020 15:25
  Маркет линкс: Доверието към Борисов се срина

  "Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме".

 • Вторник, 04 Февруари 2020 15:25
  Президентът на гражданите

  Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

Оставете коментар