Събота, 26 Септември 2020

Четвъртък, 06 Февруари 2020 15:04

Корнелия Нинова се срещна с Лаура Кьовеши

Кьовеши ще посети България през март, съобщи лидерът на левицата

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент. В момента се изгражда Европейската прокуратура. Госпожа Кьовеши започва разговори с държавите членки за излъчване на делегираните прокурори от всяка една от тях.

Ние отдавна поставяме въпроса за правилата, по които ще става това в България. Все още няма такива. Госпожа Кьовеши ще посети България през март. Тя изрази надежда, че нашата страна ще излъчи добри делегирани прокурори. Поканих я в рамките на тази визита да се срещне и с опозицията, за да чуе и нашето мнение. Пожелах й успех и резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта, каза Корнелия Нинова.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Февруари 2020 15:04
  Генералният секретар на Социнтерна поздрави Корнелия Нинова за победата й в избора за председател на БСП

  "Очаквам да продължим нашето сътрудничество с теб и с БСП в преследване на целите, ценностите и принципите, които споделяме като световно политическо семейство", пише Луис Аяла

 • Четвъртък, 06 Февруари 2020 15:04
  БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес

  На 26.09.2020г. /събота/ и 27.09.2020 г. /неделя/, в зала 1 на НДК, ще се проведе 50-ият Конгрес на БСП.  Събитието ще започне в 10.00 ч. на 26.09.2020 г. и се очаква да присъстват над 500 гости - близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото Народно събрание, представители на парламентарната група на “БСП за България”, евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна. Акредитирани за отразяването на Конгреса са 78 журналисти от страната и чужбина.

 • Четвъртък, 06 Февруари 2020 15:04
  Румен Овчаров: Купените гласове няма да стигнат за победа на ГЕРБ

  Нинова направи БСП най-модерната и най-демократичната партия;

  Някой има интерес от дълбаенето на противоречия между БСП и Румен Радев

Оставете коментар