Сряда, 08 Април 2020

Петък, 07 Февруари 2020 15:02

Протестиращи затвориха "Орлов мост" в София

Поддръжници на партия "Възраждане" спряха движението в района на "Орлов мост". Малко преди 14:30 часа те застанаха по средата на пътя. Към протестиращите се присъединиха и представители на друга партия - МИР, които подкрепят президента Румен Радев.

Недоволните от управлението на страната се събраха първо пред сградата на Народното събрание. Оттам те тръгнаха към Министерски съвет, като така затвориха движението по жълтите павета. В рамките на час полиция блокира достъпа и по бул. "Дондуков" - от пресечката с ул. "Г. С. Раковски" до пл. "Независимост".

След като председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов изнесе реч под прозорците на властта, демонстрантите тръгнаха обратно, минаха отново през парламента и след това заеха позиция в средата на кръсторището на "Орлов мост".

МВР следи внимателно за провокации днешния протест пред Народното събрание, организиран от движение "Възраждане". Това заяви в кулоарите на Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той увери, че вътрешното ведомство винаги е внимателно при такива изяви за наличие на провокатори.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Призовавам организаторите да протестират, но да спазват правата на останалите граждани, обяви министърът.

По думите му, МВР се стреми максимално да не се стига до прилагане на сила и помощни средства.

Първите линии от полицаи са именно екипите за диалог и т.нар. звено антиконфликт - това е сигнал към протестиращите да осигурим тяхното конституционно право на протест, обясни вътрешният министър. Той обаче беше категоричен, че когато се излезе от рамките на закона и започне да се нарушава общественият ред, въпреки превантивните мерки, полицията се намесва в интерес на гражданите.

Всяко едно действие срещу обществения ред се наказва строго от закона, подчерта Маринов.

Източник: Дир.бг

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар