Сряда, 08 Юли 2020

Петък, 14 Февруари 2020 11:10

Мария Габриел: 10 млн. евро имат учените в ЕС за ваксина срещу коронавируса

10 млн. евро са на разположение на научните изследователи в Европа по програма "Хоризонт 2020", съобщи в Сутрешния блок на БНТ българският еврокомисар Мария Габриел. "Ролята на науката ще бъде ключова за коронавируса.

Науката ще даде индикация не само в какво се състои вируса, но и да намерим ваксина. Има няколко екипа, които вече са успели ясно да установят спецификите на вируса, те имат 10 млн. евро на разположение по програмата", каза Габриел.

Мария Габриел коментира и Зелената сделка, която е приоритет на Европейската комисия. Имаме амбиция тя да се превърне в стратегия за растеж, за инвестиции, но и за социална справедливост, категорична е Габриел.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Защото много е лесно да кажеш, че ще бъдат затворени мините, че ще се трансформира даден регион, но това е свързано с време и инвестиции, да се адаптират хората към новите условия. Идеята е да инвестираме и да дадем помощ за всички, които ще ни подкрепят в това усилие, постепенно да покажем, че полагаме грижи за околната среда. Основната рамка вече е очертана, предстоят много други конкретни инициативи", каза Мария Габриел пред БНТ

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар