Сряда, 08 Април 2020

Петък, 21 Февруари 2020 15:20

Младен Маринов: Няма запитвания от испанските власти за Бойко Борисов

Категорични сме, че ще бъде спазена заповедта на кмета на Столична община за Луковмарш, заяви министърът на вътрешните работи

По официалните канали няма запитвания от испанските власти за Бойко Борисов. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Народното събрание по повод днешните публикации в испанската преса за разследване на имущественото състояние на премиера.

Попитан в дали МВР е имало информация за готвен пуч срещу правителството в сряда, министър Маринов отговори, че при такива мероприятия се получава най-разнородна информация, включително за лица, които да предизвикат някакви напрежения.

„Продължаваме да следим ситуацията с оглед на утрешното мероприятие по отношение на така наречения Луковмарш. Има издадени заповеди на кмета на Столична община, който е компетентен по Закона за събранията, митингите и манифестацията. Ние сме категорични, че ще бъде спазена заповедта на кмета“, подчерта министърът.

„Имаме комуникация с партньорите, така че те извършват своите проверки. На база на тези проверки, ще са техните действия“, коментира Маринов във връзка с информация за самолет с чужденци, които идват за Луковмарш.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Във връзка с обвинението на управителя на ТЕЦ „Бобов дол“, министърът на вътрешните работи съобщи, че тече полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата и по отношение на превози на суровина за изгаряне. „Средата на януари беше получен сигнал. Съответно под ръководството на прокуратурата беше извършена проверка, която установи нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“. Вследствие на това беше задържан със заповед за 24 часа управителят на ТЕЦ-а, впоследствие прокуратурата му повдигна обвинение. Беше взета мярка „парична гаранция“. Продължаваме с разследването“, каза още министърът.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 21 Февруари 2020 15:20
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Петък, 21 Февруари 2020 15:20
  Премиерът уволнява ръководството на ББР, след като банката отпусна заем от 75 милиона лева на фирма с приходи от 2 хиляди лева

  Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разпоредил изпълнителният директор и бордът на Българската банка за развитие (ББР) да бъдат освободени, след като банката отпусна заем от 75 милиона лева на фирма с приходи от 2 хиляди лева.

  „Един въпрос, който не ми е зададен, но искам да отговоря. Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развитие. И понеже и финансовият министър ми каза, че никой с него не се е консултирал, и на министъра на икономиката, който е принципал на ББР, съм му разпоредил изпълнителни директори и борд да бъдат незабавно освободени. Нито аз съм знаел, но понеже не ми отива да кажа, че не съм, защото ББР действа като всяка останала банка, но за народа това е държавна банка. Затова министърът принципал да свиква борда и да освобождава всичко в него“, заяви Борисов на брифинг в Министерски съвет.

 • Петък, 21 Февруари 2020 15:20
  32 медици у нас с COVID-19. Борисов нареди масово тестване за медиците

  Общо заразените у нас са 581 към 8 ч. на 8 април

   

Оставете коментар