Четвъртък, 24 Септември 2020

Понеделник, 24 Февруари 2020 10:07

Отрицателни за коронавирус са пробите на починалия в Банско турист от китайски произход

Отрицателни са резултатите за коронавирус на починалия вчера в Банско британски гражданин от китайски произход, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

"Китайският гражданин Юнг Бонг не е носител на новия коронавирус 2019", заяви той на брифинг в университетската болница "Св. Марина" във Варна, предаде БНР.

"Той от няколко години живее във Великобритания. Последно е ходил в Китай през 2018 г., което показва, че той е бил там много, много преди да се появи новият коронавирус 2019. Данните, които имаме, че той има прекаран инфаркт в миналото. Това, което имам като информация, че минути или час преди да почине, той е бил в спортния център в хотела повече от 2-3 часа, като по-голямата част от времето е бил в сауната, а знаете, че за хората, които имат сърдечни заболявания, такива големи натоварвания са много опасни", обясни Ананиев. 

По думите на здравния министър аутопсията, която беше направена в благоевградската болница, дава симптоми за нов инфаркт, но протоколът ще бъде готов днес на обяд, за да може окончателно да се каже от какво точно е починал: "Но първите изводи на медицинския екип на болницата говорят за нов инфаркт".

Увредени сърце и бял дроб са причината за смъртта на 56-годишния турист. Това беше заключението на съдебния лекар, извършил аутопсия на тялото вчера. Заради предприетите в България извънредни мерки с оглед неразпространението на коронавируса, бяха взети проби и за вирусологично изследване.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Министър Ананиев коментира и мерките, които предприема държавата за предотвратяване на заразата:

"Ние имаме информация за всички граждани, които идват от райони, които са застрашени, и в които е налице коронавирусът. Така че те се проследяват още с пристигането на територията на България. Тези, които кацат на летищата, минават първо през термокамерите. При най-малката засечена температура - над 37 градуса, биват настанявани в определените лечебни заведения".

Здравният министър Кирил Ананиев е във Варна, за да открие нова модерна гама камера в Клиниката по нуклеарна медицина. Апаратурата струва 1,5 милиона лева и позволява точна диагностика на щитовидна жлеза, сърце, бъбрек, както и да бъдат точно определени причините за различните видове деменции.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 24 Февруари 2020 10:07
  Удължават извънредната епидемична обстановка до 30 ноември

  Министерският съвет на Република България прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври 2020 г. до 30 ноември 2020 г.

 • Понеделник, 24 Февруари 2020 10:07
  109 нови случая на Covid-19 при направени 3049 PCR теста

  109 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към 00.00 ч. на 23-ти септември.

 • Понеделник, 24 Февруари 2020 10:07
  Почина Христо Сираков

  Бизнесменът Христо Сираков е починал, научи nbox.bg. Според запознати плейбоят си е отишъл след усложнения от преживяния наскоро инсулт, както и от коронавируса, който той прекара преди три месеца

Оставете коментар