Събота, 04 Юли 2020

Петък, 28 Февруари 2020 13:01

АТАКА пита Каракачанов защо превърна МО в агенция за евтини имоти

Партия АТАКА иска вицепремиерът на ВМРО Красимир Каракачанов да бъде изслушан в Народното събрание във връзка с кадровите назначения, които прави, и военните имоти, подготвени за продажба на безценица. Това обяви партийният зам.-председател и депутат Десислав Чуколов на брифинг в парламента.

„Искаме изслушване на Каракачанов затова, че превърна МО в агенция за недвижими имоти и напълни властта с хора, които гледат личния си финансов интерес, а не интереса на държавата”, заяви пред журналисти Чуколов. Той допълни, че идната седмица АТАКА ще внесе искането си и очаква от ГЕРБ и НФСБ да го подкрепят.

Народният представител посочи, че обявените за продан имоти на МО са хиляди и са все на „апетитни” места. Той даде пример с вече продаден имот около Пловдив по 9.80 лв. квадратният метър, като в агенциите за недвижими имоти цената е 50 лв. за квадрат. „Излиза, че МО е продало този имот на пет пъти по-ниска от пазарната цена”, възмути се Чуколов.

Министерството на отбраната предвижда да продаде и три полуострова в най-красивите части на Южното Черноморие, стана ясно от думите на Чуколов.

Той се надява, че ВМРО и Каракачанов нямат какво да крият и могат да отговорят пред депутатите. „Апелирам към народните представители от ГЕРБ – нека подкрепят искането ни и по този начин да покажат, че не слагат чадър над вицепремиера Каракачанов”, допълни депутатът от АТАКА.

По думите му друга актуална тема от седмицата е изявлението на военния министър, в което казва, че така повече не може.

И ние от АТАКА казваме, че така повече не може. Властта е отговорност към народа, а не далавера.

В заключение Чуколов отново онагледи с примери кадровите назначения на компрометирани хора, които Каракачанов прави в държавната администрация.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 28 Февруари 2020 13:01
  Волен Сидеров прави православен патриотичен фронт

  Приканвам всички, които са готови да се включат и помагат за каузата, да ни подкрепят в страницата "Атака - за Православна България" във фейсбук., пише лидерът на ПП "Атака"

 • Петък, 28 Февруари 2020 13:01
  Борисов: Целта е да ни смачкат - психически, а след това и физически!

  Националната служба за охрана започва вътрешна проверка за публикуваните кадри в социалните мрежи на спящия премиер Борисов, предаде БНР.

 • Петък, 28 Февруари 2020 13:01
  Съпругата на Красимир Вълчев прави пиар на кума си като шеф на КЗП

  На 9 декември 2016 г., при изричната забрана на премиера Борисов след загубата на президентските избори и преди разпускането на втория му кабинет за сключване на контракти за обществени поръчки, агенцията, основана от съпругата на сегашния министър на образованието Красимир Вълчев – тогава главен секретар на същото министерство, сключва договор за пиар с Комисията за защита на потребителите.

Оставете коментар