Петък, 03 Април 2020

Сряда, 04 Март 2020 10:23

Антон Кутев: Над 60 % от българите искат отмяна на санкциите срещу Русия и позицията ни срещу тях ще бъде съвсем навреме за европейския дневен ред

Над 60 % от българите искат отмяна на санкциите срещу Русия и позицията ни срещу тях ще бъде съвсем навреме за европейския дневен ред. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по време на представяне на мотивите на предложението на социалистите парламентът да се обяви за отмяна на санкциите срещу Русия, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Закъснението, което имаме от половин година в разглеждането на тази точка доведе до това, че тя е съвсем навреме в европейския дневен ред в момента, защото част от санкциите изтичат през март, друга през юли. В момента те се намират в дневния ред на европейските институции, защото вече те трябва за пореден път да помислят дали ги продължават или не", каза още Кутев.

Според него това предложение на БСП представлява политическа крачка, която трябва да покаже друго намерение на ЕС в контекста на разговорите, които предстоят в Съвета на Европа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"И нека още веднъж само да кажа, че това наше предложение за първи път не вкарва нито правителството, нито премиера в някаква особено активна роля. Ние искаме парламентът като представител на гражданите в България да заяви своята подкрепа за променя на тези политики. Ние сме абсолютно убедени, че гражданите, които са ни избрали искат това. Хората, които искат промяната на санкциите срещу Русия са многократно повече от хората, които са гласували за БСП", заяви още Кутев.

По думите му такива хора има над 60 %. "Моето настояване е да го подкрепите, имайки предвид, че най-голямата група в българския парламент е Групата за приятелство с Русия", заяви още Кутев. По думите му само ако членовете на тази група гласуват в подкрепа на предложението, то ще мине.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар