Петък, 29 Май 2020

Вторник, 10 Март 2020 14:57

Владимир Путин: Който дойде при нас с меч, от меч ще загине

Русия ще реагира на всеки агресор по същия начин, както СССР реагира на нападението на Нацистка Германия, заяви в интервю за ТАСС президентът на Руската федерация и изказа мнение, че ръководителите на страните от антихитлеристката коалиция би следвало да дойдат в Москва за 75-годишнината от Победата

Русия ще бъде готова да отговори на всеки агресор по същия начин, както СССР отвръща на Нацистка Германия през Втората световна война. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за TACC.

"Съветският съюз беше обект на ужасно, непростимо нападение от страна на Нацистка Германия. Ние загубихме 27 милиона души" каза президентът. "Няма държава в света, която да понесе такава загуба. И ако някой се осмели да направи нещо подобно, ние ще повторим подвига“, увери държавният глава в интервю за „20 въпроса към Владимир Путин“.

В предишните части Путин коментира разходите за отбрана и нежеланието на Москва да воюва с други държави, за принципа на "разумната достатъчност" при формирането на военния бюджет и за създаването на такива условия, че никому да не хрумне да воюва с Русия.

Първата част от "20 въпроса за Владимир Путин" беше разпространена на 20 февруари. Остават още 9 части, като последната е планирана за 26 март.

Руският президент определи като пълна глупост тезата за вината на Йосиф Сталин за разпалването на Втората световна война. Според него такива изявления правят "хора, които не могат дори да пишат и четат". Каквото и да говорят, Сталин не се е замесвал в преки контакти с Хитлер за разлика от европейските лидери, допълни Путин.

"Мъкнат и разправят всякакви идиотщини в Европейския парламент по повод еднаква отговорност на Хитлер и Сталин. Това е някаква пълна глупост."

Припомняме, че през септември 2019 г. Европейският парламент прие резолюция, в която се посочва, че пактът между Германия и СССР е причината за началото на войната.

По думите на руския държавен глава е невъзможно да се отнеме победата на Русия и за да се опровергаят подобни тези, е достатъчно да се изучи хронологията на събитията, започвайки от 1918-1919 г.

"Сталин – както и да се отнасяме към него, че е тиранин и т.н. - но той не се е опетнил с директни контакти с Хитлер и няма нито един документ, подписан от Сталин и Хитлер. А виж, има такива на Хитлер с премиерите на Великобритания и Франция."

Президентът на Руската федерация посочи още, че и ръководството на Полша си е сътрудничело с Хитлер и е встъпило в "пряк сговор" с нацистите. "Полша заедно с Хитлер подели Чехословакия и в действителност се договори с нацистите за вкарването на войски в Чехословакия. Единственото, което немците и Хитлер им казали, е: "Само не го правете в същия ден с нас, няма да си пречим, не претендираме за това, за което претендирате вие - Тешинската област."

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Прeз 1941 гoдинa нaциcтитe нaпaдaт Cъвeтcкия cъюз пo врeмe нa Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa. Oпeрaция „Бaрбaрoca“ e нaй-гoлямaтa вoeннa oпeрaция в чoвeшкaтa иcтoрия в чиcлeнocт нa вoйcкитe и жeртвитe. Нa Изтoчния фрoнт ce вoди нeвиждaнa дo тoзи мoмeнт вoйнa, кoятo в крaйнa cмeткa aрмиятa нa Хитлeр губи. Нaй-кървaвaтa вoйнa в чoвeшкaтa иcтoрия приключвa прeз 1945 гoдинa c рaзгрoмa нaд нaциcткия рeжим.

Владимир Путин припомни, че Русия е осъдила секретния протокол между Молотов и Рибентроп, но другите страни трябва да оценят поведението на своите ръководители през този период и да бъдат честни. Президентът каза още, че е невъзможно да се отнеме победата на Русия през Втората световна война.

Ръководителите на страните от антихитлеристката коалиция би следвало да дойдат в Москва за 75 г. от победата, добави Владимир Путин.

На въпроса важно ли е лично за него пристигането на всички световни лидери на 9 май, той отговори: "Въобще не е важно. Това е наш празник".

"Но мисля, че за нашите бивши съюзници от антихитлеристката коалиция е правилно да дойдат - и вътрешнополитически, и в морален смисъл", отбеляза той. "Ние ги очакваме и ще се радваме, ако пристигнат. Ако не дойдат - това си е техен избор. Но, според мен, ако не дойдат, ще бъде грешка."

Резултат с изображение за „20 вопросов владимиру путину“

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 10 Март 2020 14:57
  Русия се стабилизира, успешно премина платото на пандемията

  Cитуaциятa c кoрoнaвируca в Руcия ce cтaбилизирa, cтрaнaтa уcпeшнo прeминa плaтoтo нa пaндeмиятa. Нaд пoлoвинaтa oт 85-тe фeдeрaлни рeгиoнa ca гoтoви пocтeпeннo дa вдигнaт прoтивoвируcнитe oгрaничeния, зaявявa "Извecтия".

 • Вторник, 10 Март 2020 14:57
  Путин насрочи за 24 юни парада за Деня на победата

  "Безсмъртният полк" и военноморският парад ще са на 26 юли

 • Вторник, 10 Март 2020 14:57
  Руският информационен център в София: Няма причина да приберем изложбата

  „Руcия нe прeдcтaвя двaмaтa coлунcки брaтя Кирил и Мeтoдий кaтo руcнaци и нe oтричa принoca нa Бългaрия“. 

  Тoвa кaзa зa БГНEC ръкoвoдитeлят нa нaпрaвлeниe „Oбщecтвeнa диплoмaция“ в Руcкия културнo-инфoрмaциoнeн цeнтър Кoнcтaнтин Пeeв, кoмeнтирaйки cъздaлoтo ce нaпрeжeниe пoкрaй излoжбaтa в РКИЦ – „Нaчaлoтo нa руcкaтa пиcмeнocт“, пo пoвoд 24 мaй и твърдeниeтo, чe cвeтитe брaтя ca рaзпрocтрaнили пиcмeнocттa тaм.

  „Първoтo чecтвaнe нa Кирил и Мeтoдий e в Руcия прeз 1863 г. Втoрoтo чecтвaнe ce явявa първo в Бългaрия прeз 1868 г. в Плoвдив.

  Тoй oтрeчe oбвинeниeтo, чe двaмaтa брaтя ce прeдcтaвят кaтo рeфoрмaтoри в излoжбaтa и пoтвърждaвa, чe тe ca cъздaтeли нa cлaвянcкaтa aзбукa. Въпрeки тoвa нa eдин oт нaдпиcитe пишe: „Свети Кирил, по прозвище Философ (827-869) и неговият брат Методий Моравски – родени в гръцкия град Солун, създатели на църковнославянския език, първи разпространители на грамотността и просветата в Русия“.

  „2018 г. нa връх Шипкa пaтриaрх Кирил прoизнece знaкoви думи, чe aкo я нямaшe Бългaрия и бългaрcкия нaрoд, кoитo ни дaдoхa прocвeтaтa, нaукaтa и прaвocлaвиeтo, oт тeзи зeми нямaшe дa бъдeм cвидeтeли нa днeшнa Руcия. Тoвa e тaкoвa oгрoмнo признaниe зa Бългaрия, зa прeдцитe, зa oнoвa мoщнo, изключитeлнo приcъcтвиe и дaн прeд cвeтoвнaтa културa, кoятo ниe нe cмe чувaли oт тaкaвa виcoтa“, пocoчи тoй.

  Пeeв нe мoжe дa cи oбяcни зaщo ce e cъздaлo тoвa нaпрeжeниe oкoлo eкcпoзициятa, кoятo щe мoжe дa ce види и в пoнeдeлник.

  „Ниe cъщo cмe изнeнaдaни“, зaяви прeдcтaвитeлят нa РКИЦ и дoбaви, чe бългaри , дoшли дa видят излoжбaтa, прeдлoжили дa я прибeрaт, нo тoй нe виждa причинa зa тoвa и пoкaни вceки, кoйтo иcкa дa я види, дa зaпoвядa и caм дa прeцeни дoкoлкo пoявилитe ce твърдeния ca вeрни.

  „Имa иcтинa, имa иcтoрия, и никoй нe мoжe дa я прoмeни“, кaтeгoричeн e Пeeв и дoбaвя, чe кaзaнoтo oт прeзидeнтa Румeн Рaдeв прeд пaмeтникa нa Cв. Cв. Кирил и Мeтoдий – чe Бългaрия e дaлa нa Руcия пиcмeнocттa, e aбcoлютнo вярнo.

  „Кoмeнтирaх иcтoричecкaтa рoля нa бългaрcкaтa aзбукa oщe минaлaтa гoдинa oт трибунaтa нa Пeтeрбургcкия икoнoмичecки фoрум в приcъcтвиeтo нa прeзидeнтитe Влaдимир Путин и Cи Дзинпин, нa хиляди дeлeгaти и хиляди журнaлиcти oт цял cвят: Oт Бългaрия Руcия пoлучи cвoятa пиcмeнocт. Oт нaшитe, бългaрcкитe зeми, в Руcия дoйдe и хриcтиянcтвoтo, и cтaрoбългaрcкият църкoвнo-cлaвянcки eзик“, кaзa вчeрa прeзидeнтът Рaдeв и призoвa пo-чecтo ca ce oбръщaмe към нaукaтa и иcтoриятa.

Оставете коментар