Четвъртък, 09 Юли 2020

Четвъртък, 12 Март 2020 17:05

Нов обиск в дома на Елена Динева и Васил Божков?

По-рано днес бе освободен синът на Васил Божков срещу гаранция от 1 млн. лева

Елена Динева – съпругата на Васил Божков, придружена от полиция, бе в дома си на бул. „Васил Левски“, видя репортер на BIG5. Тя бе откарана с белезници обратно в ареста, качена на син бус на съдебната власт. Подсъдимата бе придружавана от няколко полицейски коли, пълни със служители на реда, като тя самата бе в бус, с които се превозват опасни подсъдими.

Припомняме, че  Апелативният специализиран съд постанови Елена Динева да остане за постоянно в ареста. Тя можеше да излезе на свобода с гаранция от рекордната за България гаранция от 1,5 млн. лева, но председателят на Апелативния спецсъд Георги Ушев реши, че в настоящия момент най-удачно е "задържане под стража".

От важно значение за решението на магистратите се оказаха свидетелските показания на Цветомир Найденов, основният свидетел срещу Васил Божков. Според бившия съдружник на Божков, Елена Динева е имала значителна власт в организираната престъпна група и можела да повлияе на свидетелите.

По всяка вероятност, съдейки от престоя в дома на Динева на бул. „Васил Левски“, е извършван нов обиск.

По-рано днес бе освободен синът на Васил Божков. Антон Божков бе пуснат от ареста срещу гаранция от 1 млн. лева. Той е обвиняем за пране на пари и участие в организирана престъпна група, ръководител на която е баща му.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар