Вторник, 31 Март 2020

Сряда, 25 Март 2020 08:56

Пушков към Полша: Подлост на ниво държавна политика

Реакцията на руския депутат е след като Полша не допусна руски самолети с помощ за Италия да преминат през въздушното й пространство

Полша не пусна руски самолети с хуманитарна помощ за Италия. Полската държава не е позволила на руските самолети да използват въздушното пространство. Това обяви руският сенатор и бивш председател на Комисията по международни работи към Държавната дума Алексей Пушков, цитиран от световните осведомителни агенции.

Новият скандал е само 2 дни след като италианският в. "Република" писа, че пак Полша е задържали 23 000 маски, предназначени за Италия. За властите в Рим "става въпрос за сериозен и напълно абсурден случай".

Русия изпрати 14 военни самолета Ил-76 към Италия, за да помогне на страната в борбата срещу коронавируса. По информация на военно министерство на Руската федерация, руски военни експерти ще координират операции с италианските власти за дезинфекция и превенция разпространяването на COVID-19.

Резултат с изображение за „алексей пушков“

Алексей Пушков съобщи и в социалната мрежа „Туитър“, където е доста активен, за отказа на Полша руските самолети да преминат по прекия път към Италия.

"Полша не позволи на руски самолет с помощ за Италия да премине през въздушното й пространство. Това е подлост на ниво държавна политика. Още повече помощта е за съюзник на Полша в ЕС и НАТО", написа Пушков в "Туитър".

Той призова Москва повече да не разговаря с Варшава по никакви въпроси.

В събота президентът на Русия Владимир Путин потвърди, че ще предоставят помощ на Италия, която е най-засегнатата страна в Европа. Във вторник в Италия кацнаха 13-я и 14-я Ил-76. Така в Италия бяха прехвърлени 100 специалиста от областта на вирусологията и епидемиологията, снабдени с необходима техника и оборудване.

В Италия има над 69 000 случая на коронавирус, 6 820 са починали, 8 326 са оздравелите.

В италианските социални мрежи от началото на седмицата започнаха да се споделят клипчета със свалянето на знамената на Евросъюза и поставяне на тяхно място на знамената на Русия, Китай и Куба, които оказват помощ на място на най-засегнатата от коронавируса страна в Европа.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Туркменистан забрани думата „коронавирус“, пази се с дим от билки

  Граждани, които се движат по улиците с маски и говорят за пандемията от коронавирус по света, рискуват да бъдат арестувани

   

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Борисов: Вървим по тънка нишка, все повече се притеснявам - далеч сме от справяне с епидемията

  Премиерът отвърна на упрека на президента Радев, че хазната е празна: Системите са пълни с пари. Иначе откъде даваме повече пари за Великден за пенсионерите, откъде въвеждаме правилото 60/40?

   

  Прoдължaвaм вce пoвeчe дa ce притecнявaм. В нaчaлoтo вcички cлушaхмe дoктoритe, чe тoвa e грип кaтo вcички грипoвe. Вcякaкви тeoрии чух прeз цялoтo тoвa врeмe - кaк щe дoйдe пик, кoлeктивни имунитeти... Дoвoлeн cъм, чe нaрeд c вcички лeки мeрки, кoитo тoгaвa бяхa и в нaш ущърб, тoгaвa c кoлeгитe нaпрaвихмe eдин oпeрaтивeн щaб, в кoйтo дa cлoжим хoрaтa, кoитo вcякa cутрин ce изпрaвят прeд вac, зa дa мoжe кoлкoтo e възмoжнo дa взимaмe нaй-прaвилнитe мeрки. Тoвa зaяви прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв в LIVЕ включвaнe нa "Гocпoдaри нa eфирa".  "Живoтът гo дoкaзa кoлкo e билo нaврeмeннo и прaвилнo. Вчeрa Руcия въвeдe нaшитe мeрки, днec Кипър... Дoтук нaпрaвихмe прaвилнитe нeщa", дoбaви тoй. "Тoвa e нeщo нeпoзнaтo зa мeдицинaтa и зa cвeтa. Китaйcкият прeмиeр ми кaзa: Дaлeч cмe oт cпрaвянe. Cъщoтo кaзa и Мeркeл, и прeзидeнтът Путин. Към днeшнa дaтa cмe нaпрaвили вcичкo, кoeтo e нaпрaвeнo пo cвeтa. Вървим пo мнoгo тънкa нишкa - хeм дa ca ни cтрoги мeркитe, хeм дa дaдeм въздух нa oбщecтвoтo, зa дa нe ce пaникьoca. 

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Тия не се борят с вируса, приятели

  Колко от вас виждат в това медицина и колко - тотален контрол?

   

Оставете коментар