Събота, 06 Юни 2020

Сряда, 25 Март 2020 13:12

Прокуратурата е образувала дело срещу Владимир Каролев

Икономистът е нарушил правилата за карантина и е бил конвоиран от Благоевград в София

Софийската районна прокуратура води разследване срещу икономиста Владимир Каролев, след като вчера следобед той бе задържан  за 24 часа в ареста в Разлог за нарушаване на карантината.

Пред БНТ прокурор Ружена Кондева от Софийска районната прокуратура обясни пред БНТ, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда. Прокурор Кондева уточни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура.

Икономистът е бил задържан, защото е открит на територията на общината. Той не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина, тъй като е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. Освен това се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина. Днес Владимир Каролев е бил освободен от ареста на Второ районно в Благоевград и конвоиран в София.

"Няма шега. Политическата простотия, реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР, резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!", написа вчера Владимир Каролев във фейсбук профила си.

Winbet - победата е емоция! (18+)

От МВР обявиха, че към момента не могат да дадат информация дали има или не такъв арест. "Двама т.н. издирвачи от МВР са ме търсили в един от двата офиса, който ползвам в София. Били са с медицински маски и ръкавици. Докато пишех това, ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР. Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита да дойде където съм аз. Пожелаха ми хубав следобед", обяви четири часа по-рано във “Фейсбук” Каролев.

Както BIG5 писа, Владимир Каролев веднага след ареста си написа в профила си във фейсбук, че ще съди държавата в Страсбург: "Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар