Четвъртък, 01 Октомври 2020

Сряда, 15 Април 2020 16:30

Сидеров арестуван за 24 часа в 3-то РПУ, хора от „Атака“ окупираха управлението

Лидерът на "Атака" и столичен общински съветник Волен Сидеров се яви сам в Столичната дирекция на вътрешните работи и беше задържан за 24 часа

 

 

На място пред районното управление са се събрали хора от ръководството на ПП „Атака“, които очакват да бъде докаран лидерът на партията Волен Сидеров. Сред атакистите са и депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов.

За BIG5 Павел Шопов коментира, че случващото се е ясно за всички и го определи като поредната репресия над Сидеров и посегателство над правата му. "Процедурата, която се случва сега, е пример за беззаконие. Дали е арестуван, аз не мога да ви кажа. Само се говори, че е задържан, но ние не знаем официално, нито пък можем да разберем какво е обвинението. Той просто призова хората да отидат на Великден", заяви Шопов.

Като юрист и съдия от кариерата, Шопов коментира, че не вижда причини за обвинението и ареста на Сидеров. По думите му, такова е и мнението на адвокатите на Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" се яви сам в СДВР преди 14 ч. днес – час, след като бе обявен за общодържавно издирване. Той е с две повдигнати обвинения, а преди дни му бе определена мярка парична гаранция от 50 хиляди лева.

Обвинението е по повод отправени призиви за празнуване на Великден, което властите определиха като подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

Съобщение на обвинението гласи, че в телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 г., Волен Сидеров е отправил заплахи спрямо органите на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: „Правете си сметката, тези, които сега се готвите да повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 269, ал. 1 НК, уточняват за BIG5 от обвинението.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар