Понеделник, 21 Септември 2020

Сряда, 29 Април 2020 09:28

Шефът на Онкологичната болница в София алармира: Светът не се върти около коронавируса, 49 души умират всеки ден от рак у нас

През март месец имаме 6% намаление на пациентите, потърсили помощ в Онкологичната болница спрямо същия месец миналата година.

По-фрапиращи са данните през месец април, когато броят на пациентите е с 33% по-малко спрямо април 2019 г.

Това заяви пред Би Ти Ви изпълнителният директор на Онкологичната болница в София и бивш министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

"Всеки ден у нас умират 48-49 души от онкологични заболявания. Толкова почина от коронавирус за един месец", коментира той. По думите му ако хората не търсят своевременно помощ, те рискуват да отидат в по-напреднал стадий.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Хората не трябва да се колебаят и да не мислят, че светът се върти само около коронавируса. Има и други неблагополучия", категоричен е д-р Константинов. Според него около 3000 на месец са новите случаи на пациенти с онкологични заболявания.

"Смъртността от коронавируса при онкологично болните пациенти под 50-годишна възраст е увеличена, но над 50 години не е така. Казвам го това, защото светът не свършва и не се върти около короновируса", уточни шефът на Онкологичната болница.

Той добави, че в лечебното заведение са взели всякакви мерки, за да не стигне до разпространяване на заразата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар