Вторник, 29 Септември 2020

Неделя, 03 Май 2020 14:09

Емил Димитров: Опитаха и с мен да направят като с Нено Димов

Опитаха се и с мен да направят това, което направиха с Нено Димов, при това със същият язовир "Студена". Това обяви по БНТ министърът на околната среда Емил Димитров-Ревизоро. 

Неговият предшественик Нено Димов бе арестуван преди 3 месеца. Той беше привлечен към наказателна отговорност за умишлена безстопанственост, причинила водната криза в област Перник. Държавното обвинение твърди, че ексминистърът е довел до щети, които се изразяват в изразходване на над 7 млн. куб м вода на стойност над 11 млн. лв. от язовира. Едва преди няколко дни съдебен състав пусна Димов под домашен арест, независимо от противопоставянето на прокуратурата.

От думите на Димитров не стана ясно кой се е опитал да направи и с него като с Димов, но като се има предвид кой се занимава с него, то вероятно визира прокуратурата, която повдигна и поддържа и до момента обвиненията на бившия екоминистър.

В същото време сегашният министър на околната среда даде да се разбере, че не счита за своя отговорност, ако някой краде от язовира. Ако има един магазин, в който е вашата стока и някой е открадне, то виновен ли е този, чиято е стоката, пробва да обясни образно тезата си той. Язовирът е на МРРБ, водоснабдяване и канализация е на МРРБ, кранове, водомери, всичко е на МРРБ, водата условно я разрешава министъра на околната среда и когато я няма водата се оказва, че той е виновен, заяви Димитров.

"Трябва много внимателно да се стопанисва "Студена". Непрекъснато получавам писма с искания за отпускане на повече вода, без да има такива нужди и без да се отчитат проблемите", твърди екоминистърът.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Димитров обяви, че е изпратил проверка какво се случва с новия водопровод към Перник и се оказало, че той работи. Проблемът бил в разпределението на количествата. Тази проверка била използвана и да се установи колко вода има в язовира и как се разходва. Тя приключи с констативен протокол, за да се знае какво се случва, защото аз не искам да се случва, това което се случва с предишния министър, казва още Димитров. 

Той съобщи и, че от понеделник почвала работа комисия, която да установи откъде е идвал през годините проблема с водата за Перник. Димитров обаче смята, че ще се окаже, че Перник е плащал едно количество вода, водело се е ползване на някакво количество, а ще се окаже, че е ползвал много повече. Той показа снимки, наравени от негови служители, на които трябвало да се вижда участък на струма до Перник, а на тях се виждат само камъни и градини.

Сега ще се окаже, че предишните и сегашния кмет няма да са знаели, че областните управители също е нямало да са знаели, но  контролните органи и занимаващите се с водоснабдяването е нямало как да не знаят какво се случва през годините, твърди сегашният екоминистър.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 03 Май 2020 14:09
  Дамбовеца разказа скандални подробности за полицейското насилие на протеста

  Пламен Стоянов твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат

  „Провокиран съм да участвам в това предаване, за да покажем как функционира правовата държава у нас.“ Това заяви бизнесменът – Пламен Стоянов-Дамбовеца, в предаването “ЕвроДикоФ“, което се излъчва по ТВ Евроком.

  Той гостува на Сашо Диков и преди две седмици, когато също говори за неговия и ареста на сина му по време на първото Велико народно въстание на 2 септември.

  В предаването бе показана снимка, на която се вижда как полицай блъска бизнесмена. На въпрос от Сашо Диков, който го попита какво е казал на служителя на реда, Дамбовеца отговори така:

  „На конкретния полицай нищо. Едно от обвиненията е, че съм го заплашил с думите: „Ще ви … майката. Идея си нямате кой съм. Аз ще ви убия и унищожа!“ По думите на прокуратурата, аз отправям тези заплахи“, разказа Пламен Стоянов.

  Дамбовеца показа и видео, в което показва и обяснява какво точно се е случило, докато той и синът му са били душени от полицаи.

  „Три пъти обяснявам на полицаите, че ще има дела за това, което правят. През това време Димитър е с обездвижени две ръце отзад. И през гушата дърпа колкото може. Има десет минути борба. Имате подготвен микробус, имате инструкции да го вкарате в Първо районно. Това е опит за убийство. Ние сме душени няколко минути поред.“, сподели предприемачът.

  Дамбовеца твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат.

  „Това става под диктовка. И ще го докажа, когато започне делото.“, завърши Дамбовеца.

  Цялото интервю на Сашо Диков с Пламен Стоянов-Дамбовеца можете да изгледате след 47:55 във видеото:

   

 • Неделя, 03 Май 2020 14:09
  Илияна Йотова: С всяване на ежедневна паника от телевизионния екран криза не се управлява

  Хаосът и емоциите трябва да отстъпят място на разумната мисъл и задълбочения експертен разговор, пише във фейсбук страницата си вицепрезидентът по повод удължаването на извънредната епидемична обстановка

   

 • Неделя, 03 Май 2020 14:09
  ДПС: До два месеца ще има избори

  След здравната и икономическата криза в резултат на Covid-19 сега настъпи политическа криза, която се характеризира с война между институциите в държавата. Това заяви днес депутатът от ДПС Халил Летифов. Според него и според партията, която представлява, във връзка с протестите и събуденото гражданското общество до 2 месеца най-вероятно ще има избори. 

Оставете коментар