Събота, 06 Юни 2020

Четвъртък, 07 Май 2020 08:16

Явор Божанков: Правителството започна да управлява с брифинги и пресконференции

Извънредното положение трябваше да бъде отменено по-рано, заяви депутатът от БСП

"Извънредното положение изпълни своята функция, но трябваше да бъде отменено по-рано". Това заяви пред БНР депутатът от БСП Явор Божанков. По думите му всичко, което се предприема като мерки, е можело да бъде направено и без извънредно положение.

"Нашето притеснение не беше свързано с мерките срещу самата зараза, защото тях винаги сме подкрепяли, а беше свързано с прозрачността, която е необходима, тъй като се изразходват много публични средства. Правителството с действията си показа, че то не може да харчи прозрачно", уточни депутатът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според него управляващите са злоупотребявали с извънредното положение и припомни, че премиерът Бойко Борисов е отказал два пъти да даде отчет пред парламента.

"Благодарение на усилията на опозицията той беше принуден да върне дебата, където му е мястото, защото правителството започна да управлява с брифинги и пресконференции, а не с парламентарни способи. Затова кредитът на доверие, който опозицията даде в началото, подкрепяйки извънредното положение, беше изчерпан и затова настояхме то да бъде отменено и да се върнем към нормалния начин на работа в България", коментира депутатът от левицата.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар