Понеделник, 06 Юли 2020

Четвъртък, 07 Май 2020 11:09

Валери Симеонов: Грозно е Радев да говори за някакви недъзи точно на 6 май

Концесионерите на плажове ще бъдат компенсирани, НФСБ предлага безплатни шезлонги и чадъри 

 

В празничното си изявление държавният глава посочи, че силна държава не се гради със страх. „За мен беше доста грозно точно на 6 май да се търси нещо скандално и да се говори за някакви недъзи. Това става практика на президента, но тя не работи в негова полза. С постоянни атаки към изпълнителната власт самият той се обезличава”, коментира Валери Симеонов в ефира на Нова ТВ.

Той заяви, че законопроект на НФСБ предвижда компенсации за концесионерите на плажовете, когато бъдат премахнати цените на чадърите и шезлонгите.

„Това е мярката, която Националният фронт за спасение на България внесе със специален законопроект. В него е заложено задължителното освобождаване на плажните съоръжения от каквито и да е такси срещу компенсация на концесионната такса или на наема”, уточни той.

„Когато нашето предложение бъде прието от Народното събрание, всички различни мнения няма да имат смисъл. Когато е закон, трябва да се изпълнява. Когато има компенсации, не виждам защо някой трябва да има нещо против. Концесионната такса ще бъде по-ниска. Нашето предложение е тя да се намали с 50%”, посочи още Симеонов.

Лидерът на НФСБ обясни и мярката на правителството за спасяване на туризма чрез купони за българските граждани. „Обединили сме се около това да се разработи внимателно системата за купони или талони, която да даде възможност гражданите да получат веднага достъп до хотелите и ресторантите, а от друга страна да се налеят финансови средства в доста тежко пострадалия туристически сектор”, разясни той. Симеонов допълни, че са отправили и друго предложение - учениците, които ходят на зелени училища, също да получат по 100 лв.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар