Четвъртък, 24 Септември 2020

Вторник, 12 Май 2020 16:56

Йордан Цонев: Ще искаме и намаляване на ДДС върху детските продукти

ДПС с извънреден брифинг в парламента поздрави управляващите за намалението на ДДС за книгите

 

Движението за права и свободи ще подкрепи предложението на правителството за намаляване на ДДС за ресторантьорския бизнес. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев по време на брифинг в Народното събрание. 

"Упълномощен съм от парламентарната група на ДПС да направя пред вас коментар относно мерките и относно това, което последно анонсира премиерът по повод промените в някои от ставките на ДДС. Да започнем с тази по-гореща новина.

Ние ще подкрепим промяната на ставката ДДС за ресторантьорския бизнес, тъй като той е един от най-засегнатите.

В тази връзка нека да ви кажем, че току-що в зала направихме изказване и всичко необходимо, за да бъде прието едно предложение, направено в хода на дебатите по закона, а именно субсидирането на чартърните трансфери за българския туризъм. Една мярка, която е направена на конкурентните на нашия туристическия пазар - турски и гръцки пазари", заяви Цонев., цитиран от "Епицентър".

Той припомни, че миналата година депутатите от ДПС и Делян Пеевски са направили предложения за намаляване на ДДС върху книгите. 

"Виждаме, че сега премиерът и управляващото мнозинство са приели това наше предложение и предлагат то да стане. Ще го подкрепим и се радваме, че година по-късно стигнаха до това, че това е необходима мярка. Ние ще предложим намаляване на ставката по ДДС за всички детски продукти - храни облекла, играчки и всичко онова, което има етикет и е предназначено за децата до 3 години", каза още народният представител от Движението. 

Той уточни, че ДПС ще настоява за 9% ДДС на стоките за деца. 

По време на дебатите в пленарната зала на Народното събрание по промените в Закона за здравето ДПС настоя да бъде подкрепено предложението на "Обединените патриоти" за субсидия за чартърните полети до България. ГЕРБ обаче се обявиха против. 

"ДДС може да се намали най-малко за една година. Нека да видим как ще изглежда предложението на управляващите. Нашето предложение за намаляване на ДДС върху детските продукти не е за 1 или 2 години, а за постоянно", категоричен е депутатът.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 12 Май 2020 16:56
  Хамид Хамид: Чакаме оставка от премиера, президента създава разединение!

  ДПC гoвoри зa 2 ocтaвки – нa прaвитeлcтвoтo и нa държaвния глaвa, зaяви в cутрeшния блoк нa "Нoвa тeлeвизия" дeпутaтът oт движeниeтo Хaмид Хaмид. Тoй дoбaви, чe ДПC нacтoявa и зa ocтaвкaтa нa прeдceдaтeля нa Нaрoднoтo cъбрaниe Цвeтa Кaрaянчeвa. „Тя нe e нa виcoтaтa нa тoзи пocт“, кaзa Хaмид Хaмид.

 • Вторник, 12 Май 2020 16:56
  ДПС: Независимостта ни е извоювана от поколения наред

  Българската независимост е плод на усилието и жертвоготовността на поколения наред, която продължаваме да браним и съхраняваме и в наши дни. Манифестът към българския народ, провъзгласил Независимостта през 1908 година остава траен белег за национално и държавническо поведение, в името на което България днес е равноправен член на НАТО и ЕС

 • Вторник, 12 Май 2020 16:56
  Стивън Кинг: Мечтите остаряват преди мечтателите...

  Избрани цитати от книги на писателя, роден на днешния ден преди 73 години

Оставете коментар