Сряда, 03 Юни 2020

Понеделник, 18 Май 2020 12:08

Илияна Йотова: Политическата отговорност за финансовия министър се носи от премиера

„Политическата отговорност за участието или неучастието на финансовия министър в цялата тази сага се носи от премиер-министъра – той го посочва за финансов министър от управляващото мнозинство. Да си я поеме тази отговорност – ако преценява, че няма проблем, нека да продължава да си стои финансов министър в неговия кабинет. Наказателната такава, ако я има, е работа на други власти и те трябва да си вземат своите решения. (…) Жалко, жалко за българския спорт и за българския футбол“.

Това беше коментарът на вицепрезидента Илияна Йотова, след като научи за поредната „порция“ доказателства, които бизнесменът Васил Божков публикува на официалната си страница във „Фейбсук“, предаде BTV.

Йотова беше поканена в предаването „Тази сутрин“ по актуалните теми, свързани с кризата след коронавируса.

Тя предлага да бъде създаден икономически и социален щаб за управление на кризата, който да взема своевременни решения.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Икономическата и социална криза чука на вратата ни. Мерките – не казвам, че те са лоши, но те са малко, недостатъчни, некоординирани и защото в крайна сметка трябва един много по-сериозен орган да се занимава с това, което предстои в следващите месеци. Идеята е до лятото да имаме пълна икономическа хронограма какво ще правим оттук нататък тези месеци, защото показателите, независимо от уверенията на управлението, са доста тревожни. Вчера излезе една статистика на ЕК, която казва, че за България ще има 10.6% спад в БВП. Това е може би една от най-големите стойности в целия ЕС. Макар че нашето Министерство на финансите говори за 3%, някакви съм свикнала да вярвам повече на европейските статистики“, каза Йотова.

По думите ѝ – в последните дни е проличало, че има разрив между председателя на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски и останалите в щаба. Йотова изрази и недоумение защо на брифингите се съобщава статистика без, според нея, да се проследяват тенденциите в разпространението на заразата.

„Тази статистка показва, че ние не контролираме вируса – когато президентът преди два месеца каза че ни трябват повече тестове, за да контролираме тези процеси, беше наречен с обидни имена от министър-председателя“, добави тя.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 18 Май 2020 12:08
  Адв. Гайдарски: Тъжно е, че сме стигнали дотам да чакаме на Васил Божков

  За богатите хора в България е по-лесно и по-евтино да се договорят с властта, отколкото да ѝ бъдат опозиция, споделя юристът в интервю за „Факти“

   

 • Понеделник, 18 Май 2020 12:08
  И ГЕРБ-Плевен се разбунтуваха - пишат на Борисов срещу областния си координатор

  В отворено писмо до Бойко Борисов от общинското ръководство на ГЕРБ споделят тежки проблеми, породени от Мирослав Петров

   

 • Понеделник, 18 Май 2020 12:08
  Борисов: След 15 юни остават само социалните мерки

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски. "Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски", каза премиерът.

  Започна първо присъствено заседание на МС след пандемията.

  След 15 юни остават само социалните мерки. Това каза в началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде  Агенция „Фокус“.

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски.

  „Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските.

Оставете коментар