Четвъртък, 01 Октомври 2020

Неделя, 02 Юни 2019 17:59

Инициатива "Приятел с водата" запозна децата как да се предпазват от водни инциденти

Доброволци по програма Еразъм разкриха пред деца от Царево и Ахтопол разнообразието на растенията и птиците в защитените територии

И тази година Синеморец традиционно посрещна доброволци от Полша по програма Еразъм. Заедно с ветроходците от Спортен Клуб Вятър и Вода, младежите направиха незабравим празника на децата от Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий"  - в град Ахтопол и средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в град Царево. Съвместно с Български Червен кръст, запознаха децата с инициативата "Приятел с водата". С много игри и водни приключения, децата научиха основните правила за превенция от водни инциденти и разбраха повече за растенията и птиците в защитените територии. А значението на доброволческата дейност и опознаването на културното многообразие, бе основна тема дискутирана с техните преподаватели.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Юни 2019 17:59
  Президентът на Полша: Мигрантите трябва да остават близо до родните си страни

  “Полша е против това да бъде принудена да приема мигранти и те да нямат право да избират дестинацията си”, заяви президентът

  Мигрантите, бягащи от конфликт, трябва да стоят възможно най-близо до родните си страни, заяви президентът на Полша Анджей Дуда, критикувайки предложенията за промяна на правилата на ЕС за миграцията и предоставянето на убежище, предаде Ройтерс, цитирано от БНР.

  „За благото на страните, от които сега тези хора бягат заради война, те трябва да стоят колкото се може по-близо до техните граници, за да имат възможно най-големия ентусиазъм и мотивация да се върнат и да ги възстановят“, каза Дуда в интервю по общественото радио TVP info.

  Президентът разкритикува предложенията ЕС да разпределя мигрантите сред страните членки, като заяви, че Полша е против това да бъде принудена да приема мигранти и те да нямат право да избират дестинацията си.

  „Вярвам, че никакъв диктат на Европейския съюз не трябва да ни принуждава. Не бива никога да се съгласяваме с това“, каза Дуда.

 • Неделя, 02 Юни 2019 17:59
  Борисов: На добър час, деца, учители и родители!

  Българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия, убеден е премиерът

 • Неделя, 02 Юни 2019 17:59
  Корнелия Нинова: Ще се справим с предизвикателствата. На добър час ученици, родители и учители!

  „Скъпи учители-просветители, вашият труд е стойностен и значим не само в настоящето. Вие градите бъдещето на България,“ написа лидерът на левицата във Фейсбук

Оставете коментар