Понеделник, 28 Септември 2020

Събота, 15 Септември 2018 17:24

Доброволци от Полша чистят България

Доброволци от Полша се включиха в най-голямата акция за почистване „Да изчистим България“

 

Младежите пребиват в родината ни втори месец, като част от екипа на Спортен клуб „Вятър и Вода“ по програма „Еразъм“. Вече са участвали в множество подобни акции за почистване на трудно достъпни места по южното ни Черноморие и промотиране на отговорния туризъм в защитени територии.

С особено внимание насърчават активното включване на младежите от региона, запознават ги с възможностите на програма „Еразъм“, с което бързо се превърнаха в любимци на китното градче Синеморец. А магическата Странджа им се отблагодари, като разкри пред тях тайнствените си ритуали и природа.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 15 Септември 2018 17:24
  Президентът на Полша: Мигрантите трябва да остават близо до родните си страни

  “Полша е против това да бъде принудена да приема мигранти и те да нямат право да избират дестинацията си”, заяви президентът

  Мигрантите, бягащи от конфликт, трябва да стоят възможно най-близо до родните си страни, заяви президентът на Полша Анджей Дуда, критикувайки предложенията за промяна на правилата на ЕС за миграцията и предоставянето на убежище, предаде Ройтерс, цитирано от БНР.

  „За благото на страните, от които сега тези хора бягат заради война, те трябва да стоят колкото се може по-близо до техните граници, за да имат възможно най-големия ентусиазъм и мотивация да се върнат и да ги възстановят“, каза Дуда в интервю по общественото радио TVP info.

  Президентът разкритикува предложенията ЕС да разпределя мигрантите сред страните членки, като заяви, че Полша е против това да бъде принудена да приема мигранти и те да нямат право да избират дестинацията си.

  „Вярвам, че никакъв диктат на Европейския съюз не трябва да ни принуждава. Не бива никога да се съгласяваме с това“, каза Дуда.

 • Събота, 15 Септември 2018 17:24
  Руската ваксина срещу COVID-19 създала имунитет у всички доброволци

  Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички доброволци

 • Събота, 15 Септември 2018 17:24
  Инициатива "Приятел с водата" запозна децата как да се предпазват от водни инциденти

  Доброволци по програма Еразъм разкриха пред деца от Царево и Ахтопол разнообразието на растенията и птиците в защитените територии

Оставете коментар