Неделя, 05 Юли 2020

Понеделник, 01 Юни 2020 11:19

Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощие

През последното денонощие няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма и новорегистрирани случаи сред медицинския персонал. Няма и човек в България, починал от Covid-19. 

Тона съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, предаде БНР.

Установени са 6 положителни проби на базата на проведените 346 проби – 4 в София, 1 в Благоевград, 1 в Пазарджик.  От тези 6 души, трима са настанени в болница.

"Веднага бих искал да кажа, че днес близо 50 000 деца се явяват на матури. Искам да им пожелая успешно полагане на изпитите и да уверя тях и техните родители, че с всички мерки, които бяха взети по организиране на това голямо събитие, нашите училища в момента са едни от най-безопасните места и като отстояние, и като взети мерки, като дезинфекция, като присъствие на хора, осигуряват едно безопасно и успешно протичане на тези изпити", каза още той.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По света:

Продължава да има висок брой случаи новозаразени и починали. Водещи страни са САЩ, Бразилия и Русия. На четвърто място е Великобритания и по двата показателя. 

Новозаразените в САЩ за вчерашния ден са 20 350 (638 починал), в Бразилия - 16 409 (480 починали), а в Русия - 9 268 - (138 починали) .

113 души са починали във Великобритания.

Прави впечатление, че продължава да се разраства епидемията в Южна Америка, като освен Бразилия, високи стойности на заболеваемост се отчитат и в Перу, и в Чили.

На Балканите: 

Най-много случаи новозаразени са установени в Турция за вчерашния ден - 839 и 25 починали.

В Румъния има 124 нови случая и 7 починали. 

В Сърбия - 31 с 1 починал. 

Висок брой отчита Северна Македония - 62-ма новозаразени с двама починали. 

16 са новозаразените в Босна и Херцеговина. 

В Гърция заразените са двама.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар