Неделя, 05 Юли 2020

Вторник, 02 Юни 2020 14:08

Нинова на Околчица: Ботев остава вечен в сърцето и ума на всеки българин

Лидерът на БСП, Младежката организация на БСП-Враца, областният председател Иво Лилов и депутатът Анастас Попдимитров отдадоха почит на Христо Ботев

"В един свой стих Ботев предрича съдбата си:

”Дружина тръгва, отива,

пътят е страшен, но славен:

аз може млад да загина…

Но… стига ми тая награда —

да каже нявга народът:

умря сиромах за правда,

за правда и за свобода…"

Ботев загива млад, но остава вечен. Вечен в сърцето, ума и душата на всеки българин. Вярата му е заразителна, подвигът -пример, смъртта- величава саможертва за Отечеството. Поклон пред героя."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на връх Околчица, където се качи с Младежката организация на БСП- Враца, с областния председател Иво Лилов и с депутата Анастас Попдимитров.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 02 Юни 2020 14:08
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

 • Вторник, 02 Юни 2020 14:08
  Корнелия Нинова: Предлагам консолидация в интерес на хората, а не част от статуквото за собствен интерес

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен заедно с депутатите Румен Гечев и Стефан Бурджев. Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори

 • Вторник, 02 Юни 2020 14:08
  Ботев и Енчев питат Джамбазки: “Ти мъж ли си, жена ли си, или хермафродит – звяр или риба”?

  В понеделник се явявам на дело (втора инстанция), заведено срещу мен от евродепутата Ангел Джамбазки преди две години

Оставете коментар