Четвъртък, 02 Юли 2020

Четвъртък, 04 Юни 2020 17:05

Апелативният специализиран съд пусна ЛиЛана под домашен арест

Специализираният апелативен съд реши да пусне под домашен арест певицата Лиляна Деянова с артистичен псевдоним Лилана. Тя изкара един месец в ареста след решението на първа инстанция, че може да се укрие и да повлияе на свидетелите.

Апелативният спецсъд обаче не намери достатъчно доказателства, че тя може да се укрие или да повлияе на свидетели. Деянова, брат ѝ Александър и Димитров са с обвинение за участие в организирана престъпна група за злоупотреба с евросредства. Извън ареста беше само Александър Деянов, който трябваше да плати гаранция от 100 000 лв., но още не я е внесъл. Не е обаче и задържан все още.

Изненадващо по време на заседанието съдружникът на Лилана и сочен за лидер на организираната престъпна група Мартин Димитров по решение на адвоката си Татяна Дончева реши да оттегли обжалването на ареста си и остана зад решетките.

Пред съда по-рано Лилана заяви, че няма достатъчно доказателства срещу нея и поиска да бъде пусната. Лилана се похвали, че имала награда от президента Радев и със съдружника й променяли света. Тя привлякла у нас да се върнат да работят десетки млади българи, на които плащала средно по 3500 лв. месечна заплата.

Адвокатът на Лилана Николай Хаджигенов заяви, че не знае защо Мартин Димитров е преценил да остане в ареста и да не иска по-лека мярка.

"Не знам защо е така. Това е решение на адвоката му Татяна Дончева, която видяхте, че застана пред съда и не даде на никого да говори. Аз исках само една дума да кажа преди това, но тя не даде. Не знам защо е вчера това решение. Тези й действа пречат и на моята защита днес в залата. Това е малоумно, колкото звучи, защото той е ръководител на ОПГ и излиза, че той е решил да стои в ареста", каза Хаджигенов.

Той уточни, че съдът не е приел новите доказателства на прокуратурата, които са били софтеура, изработван от фирмата. Прокуратурата ще протестира решението на съда и ще настоява за арест, докато защитата ще поиска пълно освобождаване на Лилана. Заседанието ще е на 11 юни и до тогава певицата остава в ареста.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 04 Юни 2020 17:05
  Радев: Прокуратурата да публикува незабавно целия „чат“ с Бобоков

  Селективното публикуване на отделни съобщения създава внушения за нещо скрито, заявиха от президентството

  Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков, съобщават от прессекретариата на президента.

  Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков.

 • Четвъртък, 04 Юни 2020 17:05
  Иван Гешев предложи закриване на 38 районни прокуратури

  Предлагам да бъде продължен процесът по оптимизиране на районните прокуратури (РП) в страната, като се съобразят както валидните за всички районни прокуратури критерии, така и спецификите за всеки апелативен район“, пише главният прокурор

 • Четвъртък, 04 Юни 2020 17:05
  Спецпрокуратурата възложи на ДАНС анализ на комуникацията на Бобоков с Узунов

  В аферата се появи и чиновник от Министерство на външните работи

Оставете коментар