Неделя, 27 Септември 2020

Неделя, 07 Юни 2020 17:53

ГЕРБ предлага комисията по хазарта да стане държавна агенция

ГЕРБ предлага комисията по хазарта да се трансформира в държавна агенция на подчинение на Министерския съвет.

Това става ясно от законопроект, подписан от депутати от парламентарната група от партията, предаде БНР.

Също така с промените в Закона за хазарта, предлагани от ГЕРБ, се разширява видът на хазартните игри, които може да организира спортният тотализатор.

С друг законопроект Валери Симеонов от НФСБ предложи казина и игрални зали да има само в луксозните хотели и курортите.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 07 Юни 2020 17:53
  Христо Иванов разбуни десните – готви се за коалиция с ГЕРБ

  Лидерът на „Да, България“ се впусна в търсене на „нормални“ симпатизанти на управляващата партия

  Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разбуни дясното вчера вечер с изявление, противоречащо на всички мотиви за протеста досега, че не е изключена коалиция с ГЕРБ в бъдеще след парламентарния вот, стига в партията на управляващите да не присъства лидерът й Бойко Борисов.

  Хипотезата, изразена от бившия правосъден министър в кабинета „Борисов-2“ докара до лудост социалните мрежи, които се нажежиха до краен предел с искане за незабавно уточнение на Ивановите думи и разграничаване от ГЕРБ не само като партия на Борисов, но и като формация в цялост.

  „Отговорът на въпроса „с кого“ ще го даваме в края на кампанията. Сега искаме мандат, за да променим политическата система, за да можем да модернизираме България навременно, за да не загубим технологичния преход, който ни предстои“, каза Иванов пред БНТ, попитан с кого може да се коалира „Демократична България“.

  „Централният модел, който си поставяме със създаването на тази коалиция, е моделът „Борисов – Пеевски“. И не можем да приемем каквото и да било оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не просто в премиерска роля, тъй като става въпрос за един човек, който е носител на много тежки зависимости и е олицетворение на този модел заедно с Пеевски, който беше наречен „съпремиер“, каза Иванов. „Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим“, заяви той пред водещия на „Панорама“, с което даде възможност за общ фронт на демократите с „нормалните“ гербери.

  От КОД на бившия здравен министър д-р Петър Москов, който също бе министър на Борисов, тутакси се разграничиха от изявлението на Иванов.

 • Неделя, 07 Юни 2020 17:53
  Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ?

  Числата на ГЕРБ не излизат, става ясно от анализ на „Свободна Европа“

 • Неделя, 07 Юни 2020 17:53
  Цветан Цветанов: При всички положения щях да напусна ГЕРБ

  Бившият втори в ГЕРБ разкри, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина за оттеглянето му

Оставете коментар