Четвъртък, 24 Септември 2020

Сряда, 10 Юни 2020 09:24

Отново завишен брой случаи на COVID-19 у нас

Три учителки от детска градина в София са с положителен резултат за COVID-19. И трите ходили в Сърница

 

79 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас. Това сочат данните на Единния информационен портал. Общият брой на заболелите е 2889, от които активни са 1099. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Бургас – 2; Враца– 1; Кърджали– 1; Пазарджик– 16; Плевен– 4; Пловдив– 1; Разград– 2; Сливен– 16; София област – 5; София град – 18; Шумен– 12; Ямбол– 1.

Три учителки от персонала на детска градина №50 в район “Възраждане” са с положителен резултат за COVID-19 от направени бързи тестове, съобщи Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Днес, 10 юни, двете групи - Първа В и Четвърта А - в които те са преподавали, ще бъдат затворени. Директорът на детската градина Алексиева вече уведомява родителите на децата, които посещават градината.

Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината. Започнала и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекцията “Аварийна помощ и превенция”.

„В понеделник вечерта получих сигнал, че част от екипа на детската градина е бил в Сърница през почивните дни. Още същата вечер помолих колегите да дойдат на работа на другия ден след като си направят тестове. Сезирах необходимите органи. Вчера вечерта стана ясно, че от 7 направени проби – 3 са положителни”. Това заяви директорът на детската градина Росица Алексиева.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Трите детски учителки с COVID-19 нямат симптоми и са в добро общо здравословно състояние”, каза още тя.

„Новите положителни проби от тази нощ са 15 за Сърница. Доколкото знам от колегите в Смолян, техните положителни проби са 30”, обяви директорът на местната Здравна инспекция Фани Попова. Така общо новите положителни проби в родопските градчета са 45.

Според нея трябва да се направи задълбочено проучване, за да стане ясно откъде е тръгнала заразата. В цеха се спазват всички епидемични мерки, категорична е Попова. Във вторник са направени 59 проби. Очаква се в сряда да бъдат направени още 10 проби, с което се слага край на тестването на контактните лица.

Усложнената ситуация със заразените с коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен  стана повод националният здравен инспектор Ангел Кунчев да поиска удължаване на извънредното санитарно положение у нас до края на юни или с още месец.  Очаква се Бойко Борисов да свика Националния оперативен щаб, за да обсъдят налага ли се евентуално удължаване на извънредното положение.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Юни 2020 09:24
  ТАСС: Първата партида ваксини срещу коронавирус е доставена в Москва за гражданска употреба

  Първата партида ваксина срещу коронавирус е доставена в Москва за гражданска употреба. На първо място, персоналът на центровете за компютърна томография (KT) и на служителите в домашния патронаж ще бъдат ваксинирани, съобщи Оперативният щаб за контрол и мониторинг на коронавирусната епиденмия в столицата, предава TACC.

 • Сряда, 10 Юни 2020 09:24
  Антония Първанова: Над половината PCR тестове са "фалшиво положителни"

  ВТОРАТА ВЪЛНА

  Медии и политици фанатично ни убеждават в надигаща се втора вълна от Ковид-19. За целта се насажда паника, като се представят общ брой случаи на съмнително положителни PCR тестове, а не на действително болни хора. Нека погледнем как изглежда всичко това през фактите:

  1. Колкото повече PCR тестове се правят на напълно здрави хора, толкова повече новооткрити се обявяват. Не се отчита факта, че този тест открива частици (секвенции) от вирус, които не са жизнеспособни и не могат да заразяват.
  2. Над 50% са фалшиво положителните тестове, но те се обявяват като безсимптомни, вместо за грешни.
  3. Диагнозата се поставя въз основа на клинични данни за заболяване + резултат от тест, а карантина може да се налага само заради позитивен тест. Това прилича на следния парадокс: за да си болен от Ковид-19, трябва да си и болен и позитивен, но ако си само позитивен си болен и без да си болен?!
  4. Преживяемостта от вируса е 99,8%, което означава:
  • за България при 767 починали, 382 733 са го преживели
  • за света при близо 1 милион (976 644) починали, почти 490 милиона (487 345 356) са го преживели
  1. Със строги мерки или без мерки, фактите показват, че те нямат въздействие върху смъртността, но имат съществен ефект върху живота на хората и върху икономиката. Ето какви са сравнителните данни за общия брой на починалите на 1 милион население:
  • Испания – 661
  • Великобритания – 615
  • Италия – 591
  • Швеция – 581
  • В света – 125
  • България – 111*

  * Този резултат се дължи на редица фактори свързани с паметта на имунната ни система поради преболедуване от 4 предишни щама на коронавируси, а не на усилията на правителството, каквито заслуги си приписва премиерът.

  1. На графиките по-долу ясно се вижда как смъртността след края на месец май рязко спада до 0,2% и остава непроменена до сега, а големият брой новооткрити е за сметка на безсимптомните случаи, дължащи се на фалшиво положителни PCR тестове. Интересни и много показателни са еднаквите криви за смъртността в света, във Великобритания и в Швеция, а много различните криви на новооткрити случаи въз основа на „позитивни“ PCR тестове.
  2. Обърнете специално внимание на графиките за броя заболели и починали в Швеция. След дълги спорове и спекулации, фактите показват с абсолютна категоричност, че мерките за социална изолация не са ефективни в борбата с Ковид-19. Те биха били безсмислени за всеки вид въздушно-капкова инфекция. Те са принуда, те са злоупотреба с човешките права!!!
  3. За България Коефициентът на смъртност** в промили (на 1000) е следният:
  • Ковид-19 – 0,11
  • сезонен грип – 0,30
  • онкологични заболявания – 2,64
  • сърдечносъдови заболявания (инсулт, инфаркт) – 10,04
  • обща смъртност – 15,58

  Очевиден е делът на „страшния“ Ковид-19!!! Той е по-нисък от този на сезонния грип.

  ** изчислява се като брой починали от дадено заболяване разделен на броя на населението, умножено по 1000

  1. „Общата смъртност в страната спадна с над 10%, защото хората спряха да ходят на лекар и да се правят рискови операции“ – член на НОЩ. Много интересно твърдение, което навежда на мисълта за качеството на здравеопазването в страната.
  2. Броят на нуждаещите се от интензивни грижи спада, а броят на т.нар. безсимптомни расте. Доста очевиден факт. В същото време броят на хоспитализациите се увеличава (по данни на НЗОК, особено след увеличаване цената на клиничната пътека). Това е доказателство за едни действия различни от ДМП – добрата медицинска практика.

  Защо пиша всичко това:

  • Защото е манипулация и злоупотреба да се удължава извънредната епидемична обстановка при липса на доказани данни за съществен обществен риск;
  • Защото е лишено от медицинска логика да се тестват здрави хора и да се карантинират цели класове в училищата заради положителен тест с компрометирана надеждност. Ако през седмица има по 1 дете в класа или учител с „положителен“ PCR, всеки път ли ще карантинират целия клас?
  • Няма такава епидемична мярка да се затварят едни здрави хора, за да не са в контакт с други здрави хора, за да не заразят трети здрави хора!!!
  • Няма „нова нормалност“, има нова форма на робство. Нарича се безкритичност!!!
  • В среда на паника, стрес и системни манипулации хората могат да бъдат принудени да извършат действия и да приемат интервенции в ущърб на собственото си здраве и интерес.
  • Много начални форми на онкологични заболявания останаха недиагностицирани, поради страха от посещение на лекар и поради блокиране на скрининговите програми. В следващите месеци и години рязко ще се увеличи броят на напредналите форми на рак. Ще загинат повече хора, отколкото от Ковид-19.
  • Опитите за дебати бяха потушени и думата на вирусолози, имунолози, епидемиолози, инфекционисти и експерти по обществено здраве беше отнета, за да не излезе на бял свят научната истина.
  • Лекари и пациенти започнаха да се държат така сякаш до вчера всички са били безсмъртни и от днес има само една заплаха за здравето и живота – и тя е Ковид-19.
  • Най-голямото престъпление на това управление е настройването на хората едни срещу други с некоректни данни, медицински лъжи и злоупотреба с науката епидемиология. Сега всеки паникьосан коментатор във Фейсбук е готов да унищожи този, който се опитва да му представи различно мнение подкрепено с факти и данни. При това го прави с настървение, фанатизъм и омраза, без да разсъждава, без дори да разбира и грам от материята и терминологията на темата. Прави го сякаш е каузата на живота му и със самочувствието на избран да бъде терминатор на опитите за мислене. Ето така се ослепяват индивидите и се превръщат в подчинена маса, готова да прегази всяко препятствие пред собственото си ритуално самоубийство.

  Антония Първанова

   

   

 • Сряда, 10 Юни 2020 09:24
  160 нови случая на коронавирус

  160 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към 00.00 ч. на 24-ти септември.

Оставете коментар